Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davasında dikkat çeken gelişme! Denizbank, Selçuk İnan hakkında suç duyurusunda bulundu!

Denizbank, Selçuk İnan hakkında “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarına karıştığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Gazeteci Lube Ayar, Denizbank'ın Selçuk İnan için savcılığa sunduğu dilekçenin detaylarını paylaştı.

Yüksek kâr vaat ederek kurduğu gizli fon ile ünlü futbolcular dahil onlarca kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan bankacı Seçil Erzan ve beraberindeki 6 kişi, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı. 

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya saatler kala, Erzan’ın daha önce çalıştığı Denizbank’tan dikkat çeken bir dizi hamle geldi.

SELÇUK İNAN İLE BİRLİKTE 5 KİŞİYE SUÇ DUYURUSU

Denizbank, Selçuk İnan, Musa Mert Çetin, iş insanı Mert Zeydanlı, Fatih Terim’in aile dostu Nur Erkasap ile Av. Rezan Epözdemir hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Her şüpheli için ayrı yapılan başvurularda, bu kişilere yönelik suçlama ise ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ olarak sıralandı.

 İŞTE SAVCILIĞA SUNULAN DİLEKÇE

Gazeteci Lube Ayar, Denizbank'ın Selçuk İnan için savcılığa sunduğu dilekçenin detaylarını paylaştı:

Savcılığa sunulan dilekçede, “Şüpheli Selçuk İnan, halen ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan yargılanmakta olan Seçil Erzan tarafından kendisine verilen belgelerin SAHTE OLDUĞU iddiası ile önce Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş, akabinde SAHTE OLDUĞUNU BİLDİĞİ BELGELERE DAYANARAK VEKİLİ ARACILIĞIYLA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE BAŞVURARAK DENİZBANK ALEYHİNE İHTİYATİ HACİZ KARARI ALMIŞ VE AKABİNDE İCRA DAİRESİNE BAŞVURMUŞ VE 17.05.2023 TARİHİNDE BANKAMIZA GELEN HACİZ İŞLEMİ BANKAMIZ TARAFINDAN TEMİNAT MEKTUBU VERİLMEK SURETİYLE DURDURULABİLMİŞTİR.   - Gerek şüpheli Selçuk İnan, gerekse vekili İHTİYATİ HACİZ KARARINA DAYANAK YAPTIRDIKLARI BELGELERİN SEÇİL ERZAN TARAFINDAN SAHTE OLARAK DÜZENLENDİĞİNİ BİLMEKTEDİRLER.

- TCK 207/2 maddesine göre; “Bir sahte özel belgeyi BU ÖZELLİĞİNİ BİLEREK KULLANAN KİŞİ de yukarıdaki fıkra hükmüne göre” yani TCK 207/1. maddesi hükmüne göre cezalandırılacaktır. - Somut olayda şüpheli Selçuk İnan ve vekili, Seçil Erzan tarafından kendilerine verildiklerini iddia ettikleri bu 4 adet belgenin SAHTE OLDUĞUNU BİLMEKTEDİRLER ve zaten bu nedenle Seçil Erzan’da dahil olmak üzere birçok kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuşlardır.

Ancak, her nedense şüpheli ve vekili (ŞÜPHELİNİN KAMUOYUNDA TANINAN BİRİ OLMASI NEDENİYLE HAKKINDA BÖYLE BİR SORUŞTURMA OLMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ KENDİ İNANCI VEYA VEKİLİ TARAFINDAN TAMAMEN YANLIŞ YÖNLENDİRİLMESİ, V.B. BİRÇOK NEDENLE) sahte olduğunu bildikleri bu belgelere dayanmak suretiyle ihtiyati haciz kararı alarak bunu icraya koymaktan çekinmemiştir. - Denizbank’ta hesaplarının bulunması nedeniyle BANKA SİSTEMİNDE OLAN BİR PARANIN YA DA HERHANGİ BİR YATIRIM ARACININ BANKA SİSTEMİ ÜZERİNDEN BİZZAT KENDİSİ TARAFINDAN TAKİP EDİLECEĞİNİ BİLMESİNE RAĞMEN, Seçil Erzan’a elden teslim ettiği paraların takibini Seçil Erzan üzerinden yapmaya çalıştığını bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği 24.04.2023 tarihli ifadesinde kendisi beyan etmiştir.   - Yine Seçil Erzan tarafından vaat edilen tarihlerde beklediği getirinin karşılanmaması halinde HER NEDENSA BANKAYA DEĞİL YİNE SADECE VE SADECE SEÇİL ERZAN’A BAŞVURMUŞ ve deyim yerinde ise (yine kendi ifadesine göre) SADECE SEÇİL ERZAN’IN PEŞİNE DÜŞMÜŞ, ANCAK ASLA MÜVEKKİL BANKAYA BAŞVURAMIŞTIR. - Şüpheli Selçuk İnan ve vekili, domut olayda şüpheli ve vekili TCK 158/1-d maddesinde düzenlenen “kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçunu işlemişlerdir” denildi.

3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Şenay Düdek duyurdu: Spiker Belovacıklı ve siyasetçi Özlale evleniyor Survivor All Star'da eğlenceli oyun gecesi! Gecenin kazananı kim?
Sonraki Haber