Savaşta kritik gelişme! Rus güvenlik şirketi Wagner Ukrayna'dan çekilme kararı aldı

2022 yılından bu yana devam eden Rusya- Ukrayna savaşında kritik bir gelişme yaşandı. Çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut'ta Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin mühimmat eksikliğinden dolayı çekilme kararı aldıklarını duyurdu. İşte detaylar...

Rusya Ukrayna savaşında Çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut'ta Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin çekilme kararı aldığını duyurdu. 

Prigojin yaptığı açıklamada "Wagner birimlerini Bahmut'tan çekiyorum çünkü mühimmat yokluğunda boşu boşuna yok olup gidecekler. Cephanemiz yüzde 70 oranında eksik. Şoygu! Gerasimov! Nerede bu mühimmat?" dedi.

Ukrayna'nın büyük saldırıya hazırlandığı savaşta, Bahmut kentinde Rus ve Ukraynalı güçlerin çatışması yoğunlaşmıştı. Savaşın kritik noktası olarak belirtilen Bahmut'ta Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri, yetersiz mühimmat desteği nedeniyle kayıpların çok olduğunu açıklamıştı.

 
 
 
Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Bakan Bayraktar tarih verip duyurdu: Karadeniz'de petrol müjdesi!
Sonraki Haber