Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: 18 bina yıkıldı, 17 kişi hayatını kaybetti, 30 yaralı var

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise kentte 18 binanın yıkıldığını 17 kişinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu. Depremde 30 kişide yaralandı.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

BİNALAR YIKILDI

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

OSMANİYE VALİSİ ACI HABERİ DUYURDU

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 17 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

ŞANLIURFA VALİSİ: 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "17 vatandaşımız vefat etti. 18 binamız şu an yıkılmış vaziyette. Maalesef bazı binalarımızda vatandaşımız var müdahale ediyoruz. Köylerden haber aldık, saha taramımızı yaptık. Genel anlamda köylerimizde olumsuzluk yok. Şu an bütün binalara ulaşıldı. Ekipler geldi, çevre illerden de ekip istedik. Bütün sahadan bilgi aldık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yolları açmalarını istiyoruz. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın enkaz altından çıkarılması." dedi.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber