'Şaklabanlık yapacaksan çok güzel sahneler var'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'in görevden alınmasına sebebiyet veren görüntülerle ilgili konuştu. Bakan Gül, "Başhekim yardımcısı olmuşsun, tiyatro ya da şaklabanlık yapacaksan çok güzel sahneler var, oraya gidersin." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" sözlerinin ardından gündem olan AYM düzenlemesi tartışmalarıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklamalar geldi.

Bakan Gül, "(AYM) Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PARLAMENTO ADIM ATARSA BUNA SEVE SEVE KATILIRIM

Yeni yasama yılının açılış oturumunun ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "AYM sorusuna, Parlamento, Anayasa Mahkemesiyle (AYM) ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" demişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, demokrasilerde herkesin inandığı gibi yaşama özgürlüğüne dikkat çekerek, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'in görevden alınmasına sebebiyet veren görüntülerle ilgili konuştu.

"ONU SAHNELERDE YAPARSIN"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, demokrasilerde herkesin inandığı gibi yaşama özgürlüğüne dikkat çekerek, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'in görevden alınmasına sebebiyet veren görüntülerle ilgili konuştu. Edizer'in konumundaki bir kimsenin daha usturuplu bir tavır takınması gerektiğini vurgulayan Gül, "Sadece bir ses çıksın dersek o ülkede demokrasi olmaz. Farklılıklar her ülkenin zenginliğidir. Bu ülkede kılık kıyafetinden, dilinden dolayı ne gibi zulümler yaşandığını hepimiz gördük. 'Benim düşüncem', 'Benim cemaatim' öndedir denildiğinde bu bir zihniyettir, bu zihniyetle mücadele etmek önemli. Amirlerinden değil, ağabeylerinden emir alan bir anlayışı demokrasi kabul etmez. Bu konuda mücadeleyi, sadece FETÖ'yle değil, bu tür zihniyetlerle yapmak gerekir. Bu mücadeleyi yaparken de farklı düşünen insanlara bir önyargıda bulunmak doğru değil. Başhekim Yardımcısı, idareci olmuşsun. Sen tiyatro ya da şaklabanlık yapacaksan onu sahnelerde yaparsın. Doktorluk ve idarecilik yapacaksan bu doğru değildir. Bu hususta kriter ve ölçü net. Herkes istediğine inanır ama nüfuz etmek doğru değil. Bunu kim yaparsa yapsın, alnı secdede olan biri bile yapsa bu FETÖ'cülük zihniyetidir. Bu konuda kararlılık güçlü bir şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt! Ydi Bela Hüsnü sokağın neşesi oldu...
Sonraki Haber