Rüzgar yönünde oturanlar tehlikede

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan 'kimyasal gaz' uyarısı geldi. Kınık'ın uyarısını SuperHaber'e değerlendiren Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, özellikle rüzgarın gittiği yerlerdeki vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Saat 11.30 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında bir patlama meydana geldi.

Patlama sonrasında bölgeye Kızılay ekipleri sevk edilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan bölgede yaşayanlara 'kimyasal gaz' uyarısı yapıldı.

İnsanların kapı ve pencerelerini kapatması gerektiğini söyleyen Kınık, dumanın solunmaması gerektiğini belirtti.

MİKDAT KADIOĞLU'NDAN SUPERHABER'E DEĞERLENDİRME

Kerem Kınık'ın uyarısını SuperHaber'e değerlendiren Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, uyarının çok doğru ve yerinde olduğunu söyledi.

Bu duruma 'sığınak' adının verildiğini belirten Kadıoğlu, "Böyle olayların yaşandığı zaman kimyasal duman serpintileri meydana geliyor. Bu çok tehlikeli olabiliyor." dedi.

İnsanların tahliye edilemeyecek kadar çok olduğu bölgelerde bu yöntemin uygulandığına vurgu yapan Kadıoğlu, vatandaşların evlerinin banyosunda beklemesini ve camlarını koli bandıyla bantlaması gerektiğini ifade etti.

RÜZGARIN GİTTİĞİ YÖNDE OTURANLAR TEHLİKEDE

Özellikle rüzgarın gittiği yönde oturan vatandaşların tehlikede olduğunu belirten Kadıoğlu, bu tedbirlerin uygulanmasında fayda olacağını sözlerine ekledi.

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor! Aranan şahıs duvarın içinden çıktı! Galatasaray'ın ilk transferi belli oldu! Okan Buruk yıldız ismi istedi
Sonraki Haber