Sahibinden.com ve Trendyol'un savunma tarihi belli oldu

Rekabet Kurulu'nca, 'piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma' iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen 'sahibinden.com' ve Trendyol şirketlerinin sözlü savunma tarihi belli oldu. Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre 'sahibinden.com' 12 Temmuz'da, Trendyol ise 11 Temmuz’da savunmasını sunacak. İşte detaylar...

Rekabet Kurulu'nca, 'piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma' iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen 'sahibinden.com' ve Trendyol şirketlerinin sözlü savunma tarihi belli oldu.

Rekabetçi Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin (Trendyol) çevrim içi pazaryeri pazarındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada sözlü aşamaya gelindiği belirtildi. Bahse konu sözlü savunma toplantısının 11 Temmuz’da yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, toplantıya söz almak üzere katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 4 Temmuz günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Sahibinden ile ilgili soruşturmada savunma tarihinin 12 Temmuz olarak belirlendiği ifade edildi.

 Öte yandan, sözlü savunma toplantısına dinleyici olarak katılmak isteyenlerin, toplantıyı çevrimiçi olarak takip edebilecekleri ifade edilen açıklamada, Rekabet Kurumu web sitesindeki yönlendirmelere uygun olarak, en geç toplantı saatinden yarım saat öncesine kadar katılım formunun doldurulması gerektiği vurgulandı.

 
Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber