Sağlıklı bir hamilelik için birbirinden değerli 12 tavsiye

Hamileler, sıcak havalarda zorlanabiliyorlar. Hamilelikte hormonlardaki değişimlere ve kan akımındaki hızlanmaya bağlı olarak vücut iç sıcaklığında doğal bir artışın olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, yaz döneminde hamilelerin yaşadığı sıkıntıları minimize etmek için 11 önemli tavsiyede bulundu.

BOL BOL SIVI TÜKETİN 

Gebelikte özellikle de sıcak havalarda bolca sıvı alımına dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudun susuz kalması rahimde kasılmalara, dolayısıyla erken doğum sancılarına ve erken doğuma neden olabilir. Ancak sıvı alırken dikkat edilmesi gereken husus, sık idrara çıkarttığı için vücutta sıvı kaybına yol açan kahve, çay gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. Yine içerdiği tuzlar nedeniyle vücutta şişliği arttırdığı için gazlı soda türü içeceklerden kaçınmak gerekir. Günde en az 2.5-3 litre su içilmesi önerilir. Buzlu, nane ve limon aromalı içecekler denenebilir. Bunun yanında mevsim meyvelerinden hazırlanan komposto da tüketilebilir.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları