Sağlık ekipleri, 4 aylık Serhat bebek için karlı yolları aştı

Yoğun kar yağışı birçok ilde hayatı olumsuz etkilerken, kardan kapanan yollar nedeniyle hastanelere ulaşamayan vatandaşlar için sağlık ekipleri büyük çaba harcıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan karla kaplı yolları açarak seferber olan sağlıkçıların görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

This browser does not support the video element.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'da 4 aylık Serhat bebek için seferber olan sağlık ekiplerinin ve Düzce'de sırtında bir hastayı taşıyan personelin fotoğrafları ile koronavirüs aşılaması için karlı yolları aşan sağlıkçıların videosunu paylaştı. Bakan Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı seferberliğinde zorlu koşullarda çalışan sağlık ekiplerini de unutmadı.

4 AYLIK SERHAT BEBEK İÇİN KARLI YOLLARI AŞTILAR

Diyarbakır'da yolları kar yağışı nedeniyle kapalı olan bir mahallede rahatsızlanan 4 aylık bebek için seferber olan sağlık ekiplerinin fotoğrafını paylaşan Bakan Koca, "Diyarbakır'da, kar yağışı nedeniyle yolları kapalı bir mahalle… Bir aile 4 aylık bebekleri Serhat için ambulans talebinde bulundu. Belediye ekiplerince yollar hızlıca açıldı. İlk müdahalesi evde yapılan bebek, Hani İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Geçmiş olsun Serhat bebek!" dedi.

HASTAYI SIRTINDA TAŞIDI

Sağlık Bakanı Koca, Düzce'den paylaştığı fotoğrafa, "112 Acil ve UMKE Ekiplerimiz, ülkemizin birçok bölgesinde karla mücadele devam ederken, yolları ulaşıma kapalı yerleşim yerlerinde hastalarımıza ulaşmayı başarıyor, evde yapılan ilk müdahalenin ardından birçok hasta gerekiyorsa hastaneye kaldırılıyor. Fotoğraf, Düzce’den." notunu düştü.

KAR, KORONAVİRÜS AŞI SEFERBERLİĞİNİ ENGELLEYEMEDİ

Bakan Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı seferberliğinde zorlu koşullarda çalışan sağlık ekiplerini de unutmadı. Bakan Koca, "Birçok bölgemizde, yoğun kar yağışı ve ulaşım engeli nedeniyle sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşlarımızın Covid-19 aşıları, gerekirse, paletli ambulansla köylere ulaşılarak uygulanıyor. Tıpkı Erzincan’da olduğu gibi!" dedi.

Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelesiyle LÖSEV 25 yaşında "Su içmek kanser yapar" diyen Doktor Gürkan Kubilay nedenini açıkladı Uzman isim uyardı: "Dolgu, burun ameliyatından daha tehlikeli" Büyüyen karnı için doktora gitti, karnından 7,5 kilo kitle çıktı! Erkekler dikkat! Uzman uyardı: 50 yaşından itibaren bu test yaptırılmalı Kilosu 100 bin TL'den alıcı buluyor