Sağlık Bakanı Koca'dan "Beyaz Önlükleriyle İlkler" videosu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan, Türkiye'de ilklere imza atan sağlık çalışanlarının yer verildiği "Cumhuriyet'te 98 yıl - Beyaz Önlükleriyle İlkler" videoyu paylaştı. videoda; Türkiye'nin ilk kadın hekimi Dr. Safiye Ali Hanım ve ilk hemşiresi Safiye Elbi Hanım'dan İstanbul Tıp Fakültesi 1969 dönem birincisi 2015 Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a kadar Cumhuriyet tarihine geçen bir dizi sağlık çalışanlarının isimleri bulunuyor.

This browser does not support the video element.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, "Cumhuriyet'te 98 yıl - Beyaz Önlükleriyle İlkler" videosu yayınladı. Bakan Koca videoda, "Bazı bakımlardan bizden çok ileriydiler. Onlara ilham veren şeyi anlamak için bile emek gerekir. Aşağıda çok azının adına yer verebildik. Bu ilklerden çok var. Daha çok olacak" mesajını paylaştı.

Bakan Koca'nın paylaştığı videoda; Türkiye'nin ilk kadın hekimi Dr. Safiye Ali Hanım ve ilk hemşiresi Safiye Elbi Hanım'dan İstanbul Tıp Fakültesi 1969 dönem birincisi 2015 Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a kadar Cumhuriyet tarihine geçen bir dizi sağlık çalışanlarının isimleri yer aldı. Videoda ayrıca ilk beyin cerrahı olan Op. Dr. Bülent Tarcan'ın bestelediği müzik kullanıldı.

Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelesiyle LÖSEV 25 yaşında "Su içmek kanser yapar" diyen Doktor Gürkan Kubilay nedenini açıkladı Uzman isim uyardı: "Dolgu, burun ameliyatından daha tehlikeli" Büyüyen karnı için doktora gitti, karnından 7,5 kilo kitle çıktı! Erkekler dikkat! Uzman uyardı: 50 yaşından itibaren bu test yaptırılmalı Kilosu 100 bin TL'den alıcı buluyor