Sadece 24 saat kaldı, ödemeyi sakın unutmayın! İşte cezası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) için son ödeme tarihi yaklaşmaya başladı. Ödemeyenlerin aracı trafikte yer alamazken; aynı zamanda cezai işlem uygulaması da gerçekleştiriyor. Son uyarı bugün geldi. İşte detaylar…

Otomobil gibi aracı olanların ödemesi gereken vergilerden biri olan Motorlu Taşıt Vergisi (MTV), tıpkı gayrimenkulleri olanların ödediği emlak vergisi gibi yılda iki ayrı taksit şeklinde ödeniyor. Bu taksitlerin ilki senenin başında alınırken; ikincisi senenin ortasında alınıyor. Bu nedenle MTV’nin ilk taksiti için ödemenin son günleri yaklaşmış bulunuyor.

2023 yılı için MTV’nin ilk taksiti ödemeleri için son günler geldi. İlk taksit ödemelerini ödemekte zorlanacak olan bankalar için pek çok banka, birbirinden farklı kampanya düzenledi. Bu kampanyalar kapsamında vatandaşların taksitli bir şekilde MTV ödemesi yapmasının da mümkün olduğu öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tahsil ettiği ödemeler kapsamında son gün uyarısı bugün geldi.

MTV’NİN İLK TAKSİTİNDE SON 24 SAAT

Her yıl iki taksit halinde ödenen MTV’nin ilk taksit ödemeleri için vatandaşlara ayrılan sürenin sonuna gelindi. İlk taksit ödemeleri 31 Ocak 2023 tarihine kadar ödenmesi gereken MTV için Gelir İdaresi Başkanlığı, son 24 saat uyarısı verdi.

İkinci taksit ödemesi yılın ikinci yarısının başlayacağı temmuz ayında alınacak olan MTV ödemelerinde ilk ödeme için geri sayım başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesi aracılığıyla tek tıkla ödenebilen MTV için ödemelerin kredi kartı aracılığıyla da gerçekleştirebileceği hatırlatıldı.

KREDİ KARTI İLE ÖDEMEDE 4 TAKSİT

Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı’na ödenecek olan MTV için pek çok banka çeşitli kampanyalar düzenleyerek, vatandaşların ödemelerden etkilenmemesi için harekete geçti. Bu kapsamda aracın motoruna ve yaşına göre değişen MTV tutarlarınca ödeme yapacak olan vatandaşlara bankalar, 4 takside kadar ödeme yapabilme kolaylığı sundu.

Her bankada MTV ödeme kampanyası değişiklik gösterirken, bazı bankalar 2; bazı bankalar ise 3 taksit ödeme yapılabilecek olan kampanyalar düzenledi. Bazı bankalar ise hem taksit sunmaya hem de ilk taksit için ödeme erteleme fırsatı sunmaya başladı.

Mert Turak kimdir? Mert Turak kaç yaşında, nereli? Galatasaray - Sivasspor | İlk 11'ler belli oldu Taksi durağını bastı, tüfekle mermi yağdırdı!
Sonraki Haber