Rusya'da bir temizlik görevlisi kazara aday olduğu seçimde Putin'in adayını yendi!

Marina Udgodskaya, Moskova'nın yaklaşık 400 km kuzeydoğusundaki küçük Rus kasabası Povalikhino'da belediye binasında temizlik görevlisiydi.

Rusya'da yasalar gereği seçimlere en az iki adayın katılması gerekiyor. Udgodskaya'nın hayatı da bu prosedürle birlikte değişti.

Çünkü Udgodskaya, seçimi demokratik göstermek için aday olduğu yerel seçimlerde hiç kampanya yürütmeden ezici bir üstünlükle mevcut belediye başkanı karşısında seçimi kazandı.

BBC Rusça Servisi'nden Petr Kozlov, Udgodskaya'nın temizlikçilik kariyerinden belediye başkanlığına giden yolu öğrenmek için Povalikhino'ya gitti.

Povalikhino, Kostroma bölgesinin küçük bir yerleşim yeri. Az sayıda nüfüsu bugünlerde politik bir değişimi çok da hissettirmiyor.

Kasabada bazı insanlar geçimini kereste endüstrisinden, bazıları tarım ya da Chukhloma Gölü kenarında turizmden kazanıyor. Çok sessiz ve kırsal bir yer. Cep telefonum dahi çekmedi.

Ancak burası, mevcut belediye başkanın istediği için aday olan bir kişinin zaferini kutladığı bir yer.

Marina Udgodskaya satış asistanı olarak eğitim almıştı, ancak memleketi Povalikhino'da satış işi bulamadı. Çünkü kasabada sadece iki küçük dükkan var.

Mezuniyetinden bu yana ailesini geçindiren Udgodskaya, ayrıca içerisinde ördekler, kazlar, tavşanlar, köpekler ve kediler de olduğu evine, bahçesine ve büyükbaş hayvanlarına da baktı.

Ayrıca mahalli idare dairesinde temizlikçi olarak çalışan Udgodskaya, kış aylarında da belediye başkanlığının ofisindeki odun sobalarının düzgün çalıştığını kontrol ettiği bir işi yaptı. Kasabada doğal gaz yok ve her yer odun sobasıyla ısıtılıyor.

Udgodskaya'nın zaferi, onu işe alan görevdeki belediye başkanı için şok etkisi yarattı.

Zafer, kampanya yapmadan seçimi kazanan Udgodskaya için de bir sürpriz oldu.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu