Rusya'da 60 yıldır aydınlatılamayan garip olay: Dyatlov Geçidi Vakası

2 Şubat 1959 tarihinde, Rus dağcı on arkadaş, Ural dağlarının eteklerinde bulunan ve bölgenin yerli kabilesi Mansiler tarafından “Ölüm Dağı” olarak adlandırılan bölgede bir gecede gizemli bir şekilde ölmüşlerdir. Açıklanamayan yaralar içeren ve radyasyona maruz kalmış cesetleri, olayı daha da anlaşılmaz kılan konumlarda bulundu. Rus dağcılardan geriye birbirinden kötü halde bulunan cesetleri kaldı. “Dyatlov Geçidi vakasının” gizemi, 60 yıldır pek çok komplo teorisine ilham kaynağı oldu.

1990 yılına kadar bilinmeyen bir vaka.

60 yıl önce bir Cumartesi gecesi meydana gelen ve 9 genç dağcının anlaşılamayan ölümleri ile sonuçlanan hadise, Ural Dağlarının bir kösesinde unutulmaya bırakılmıştır. Ta ki 1990 senesinde Rusya’nın yeniden yapılanma dönemine kadar. Sır, 1990 yılında arşivden çıkarılmış ve araştırmalar başlamıştır. Ancak ölenlerin yakınları için, bırakın esrar perdesinin kalkmasını, o perde hiç aralanmamıştır bile.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar...