Rus paralı askerlerinden skandal paylaşım

Türkiye'nin İdlib'deki görev gücüne ait konvoy bundan bir yıl önce hava saldırısına uğramıştı. Saldırıdan sonra Rusya hava harekatı ile ilgilerinin olmadığını ileri sürmüştü. Türkiye ise rejime çok sert karşılık vermiş ve bu harekat Türkiye'nin sürü SİHA saldırısı ile tarihe geçmişti. Bu alçak saldırının birinci yıl dönümünde Rus paralı askerleri skandal ve aynı zamanda itiraf gibi bir paylaşım yaptı. İşte tepki çeken o paylaşımın detayları...

Suriye’nin İdlib Şehri’nde, 34 Türk askeri alçakça bir hava saldırısı sonucunda şehit oldu. 27 Şubat bu hain saldırının birinci yıldönümüydü.

Alçakça bir saldırı diyoruz çünkü Türk konvoyu bir savaş pozisyonunda olmadığı gibi, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen rejim güçlerinin destekçisi Rusya'ya da koordinatları önceden bildirilmişti.

Yani hava saldırısı yanlışlıkla değil bilinçli bir tercihle düzenlenmiş ve 34 Türk askeri şehit edilmişti.

İşte bu saldırının birinci yıl dönümünde Rus paralı askerlerinde itiraf gibi bir skandal paylaşım geldi. Telegramdan yapılan bu paylaşımda 34 şehitin fotoğraflarının olduğu görselin eşliğinde "27 Şubat 2020'de İdlib vilayetinin Jebel el-Zawiya bölgesinde Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'ne bağlı Su-34, "çift elma" adı verilen en güzel hava saldırılarından birini gerçekleştirdi. Sonuç olarak, 35 Türk askeri elendi, bir süre sonra sayıları 47'ye yükseldi." ifadeleri kullanıldı. Mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da dil uzatıldı...

ÇİRKİN PAYLAŞIMA BÜYÜK TEPKİ VAR!

Kremlin ve Rus Ordusu'ndan aldığı direktiflerle bir çok ülkede faaliyet gösteren Rus Paralı Askeri Şirketi Wagner grubunun Telegram hesabının yaptığı paylaşım sonrasında sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın ve Rus hükümetinin bu paylaşım sonrasında nasıl bir tavır alacağı ise merak ediliyor. 

Çünkü Rusya, 34 Türk askerinin şehit olduğu hava harekatı ile ilgilerinin bulunmadığını açıklamış ve sorumlu olarak rejimi işaret etmişti.  

BAHAR KALKANI HAREKATINDA TARİH YAZILDI

Türkiye'de Rusya'nın bu açıklamasının ardından Esed Rejimi Güçlerine yönelik Bahar Kalkanı harekatı başlatmış ve 5 Mart'a kadar süren harekat özellikle de sürü SİHA kullanılması ile tarihe geçmişti. 

Bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen hava harekatının sonuçları ise askeri açıdan mükemmeldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre Bahar Kalkanı Harekatı'nda 3 bin 473 rejim unsuru, 3 uçak, 8 helikopter, 1 SİHA, 93 tank, 36 zırhlı araç, 67 obüs (ÇNRA) ile 10 hava savunma sistemi etkisiz hale getirildi. 

Murat Boz ve Tuba Büyüküstün aşk dedikodularına son noktayı koydu! Marmaray'da kendini raylara bırakan kadın yaşamına son verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden almalar var!
Sonraki Haber