Rus askerleri isyanda: 'Putin ve Şoygu'nun bize reva gördüğü bu mu!'

Bulgar bir açık istihbarat araştırmacısı ve gazeteci olan Christo Grozev'in paylaşımı Ukrayna savaşına bambaşka bir açıdan bakılmasını sağladı. Görüntülerde, Rus paralı askerlerin ele geçirdiği Ukrayna ordusuna ait sıhhiye çantası ile kendi sıhhiye çantalarının bir karşılaştırması var. Fotoğraf, Rus ordusunun durumunu en iyi anlatan görüntülerden biri...

Christo Grozev'in, resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım Rus ordusunun Ukrayna ile belki de en iyi kıyaslamasını gözler önüne sunuyor. 

RUS ASKERLERİ FARKI GÖRÜNCE ŞOK OLDU

Görüntüde Rusların (üstte) ve Ukraynalıların (altta) sıhhiye çantalarının bir karşılaştırması görülüyor. İddiaya göre fotoğrafı isyan ederek dolaşıma sokanlar ise Rus paralı askerleri.

'PUTİN VE ŞOYGU'NUN BİZE REVA GÖRDÜĞÜ İŞTE BU'

Grozev, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Rus paralı askerleri, bir Rus askerinin ilk yardım çantası (yukarıda) ile Ukraynalı bir askerin (altta) bir karşılaştırmasının fotoğrafını yayımladı. Yorum yapanlardan biri, "Putin ve Şoygu'nun bize reva gördüğü işte bu.' diye şikayet ediyor.'

CHRISTO GROZEV KİMDİR?

Christo Grozev, Bulgar bir araştırmacı gazeteci. Aynı zamanda medya uzmanı ve medya yatırımcısı. Açık kaynak istihbaratı raporları üreten Bellingcat'in önde gelen Rusya araştırmacısı, güvenlik tehditleri, bölge dışı gizli operasyonlar ve bilginin silahlandırılmasına odaklanıyor.

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber