Ruhunu arındırmak isteyen herkes birbirini dövüyor!

Dünyanın dört bir ucunda gerçekleşen ve tam anlamıyla keşfedilmemiş bu kutlamaları öğrendikçe okuduklarına inanamayacaksınız.

Peru’da düzenlenen Takanakuy Dövüş Festivali

Dünyanın en ilginç festivallerinden biri de Peru’nun Chumbivilcas şehrinde düzenleniyor. Keçuva dilinde ”kan kaynadığında” gibi bir anlam ifade eden Takanakuy festivalinde katılımcılar maske takarak diğer katılımcılarla dövüşüyor. Hakemlerin de yer aldığı festivalde amaç stresten ve sıkıntılardan arınıp ruhu temizlemek. 

Festivalde kimin kimle dövüşeceği de belirli bir sistemle tayin edilmiyor. Yani herkes herkesle dövüşebilir. İlk başlarda yalnızca erkeklerin katıldığı festivale artık her yaştan kadın ve erkek katılabiliyor.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!