Rocky serisinin efsane oyuncusu Carl Weathers hayatını kaybetti

Rocky serisinin unutulmaz karakteri Apollo Creed'i canlandıran Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Weathers'ın uykusunda huzur içinde öldüğü belirtildi.

Rocky filmlerinde Apollo Creed olarak tanıdığımız efsane oyuncu Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kabetti.

Weathers'ın ölümü sinema ve televizyon dünyasında üzüntüyle karşılandı. Sylvester Stallone, Weathers'ın "gerçek bir savaşçı" ve "sadık bir dost" olduğunu söyledi.

Carl Weathers, 1 Şubat 2024 Perşembe günü 76 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Weathers'ın uykusunda huzur içinde öldüğü belirtildi.

1948 doğumlu olan Weathers, oyunculuk kariyerine başlamadan önce profesyonel futbol oynadı. 1974 yılında futbolu bırakıp oyunculuğa adım attı ve ilk rolünü 1975 yılında "Kung Fu" dizisinde aldı.

Weathers, 1976 yılında Sylvester Stallone'nin başrolünde oynadığı Rocky filminde Apollo Creed rolüyle büyük bir çıkış yakaladı. Bu rolüyle dünya çapında tanınan Weathers, Rocky serisinin 4 filminde daha rol aldı.

Weathers, Predator (1987), Action Jackson (1988) ve Happy Gilmore (1996) gibi filmlerde de başrollerde oynadı. Ayrıca "Arrested Development" ve "The Mandalorian" gibi TV dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Carl Weathers'ın Hayatından Kesitler:

- 1948 yılında New Orleans'ta doğdu.
- San Diego Eyalet Üniversitesi'nde drama okudu.
- Profesyonel futbol oynadıktan sonra oyunculuğa başladı.
- En çok Rocky serisindeki Apollo Creed rolüyle tanınıyor.
- Predator, Action Jackson ve Happy Gilmore gibi filmlerde de başrollerde oynadı.
- "Arrested Development" ve "The Mandalorian" gibi TV dizilerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.
- 1 Şubat 2024 tarihinde 76 yaşında hayatını kaybetti.

TCMB’den neoliberallere tokat gibi makale Irak'tan Türkiye sınırına askeri üs! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Toktaş'ın ailesine başsağlığı mesajı
Sonraki Haber