Robotlar hizmet sektörünü ele geçirecek!

Yavaş yavaş hayatımızı ele geçiren geleceğe ışık tutuyoruz. İşte dünyanın bugüne dek gördüğü en büyük ekonomik değişimi yaratmaya girişen Endüstri 4.0’la birlikte gelecekte hayatlarımıza girmesini beklediğimiz gelişmeler...

Akıllı Evler

İlk karşımıza çıkan ürünler arasında akıllı ev ürünleri var. Yerli markaların da var olduğu sektörde; şu an için yalnızca evinize uzaktan bağlanmanız ve elektrik, su, doğalgaz, ışıklandırma gibi temel fonksiyonları kontrol etmeniz mümkün. Ancak uzaktan erişim ve kontrol bu işin yalnızca ilk adımı.

Bir süre sonra görüntü işleyen yapay zeka, yenilenebilir enerji ve modüler kinetik ev tasarımları sahneye çıkmaya başlayacak. Böylelikle evinizin size tam anlamıyla entegre olması ve bugüne dek yaşamadığınız türden bir kullanıcı deneyimi yaşamanız olası.

Henüz tüm ürünlerinizin birbirine entegre olabileceği bir teknolojik temeliz yok. Amazon ve Facebook bu konuda harekete geçti ve yeni çıkan ürünlerin kendi ana sistemleriyle uyumlu olacağı bir pazar yarışı başlattı.

Muhtemelen eviniz, hiç de uzak olmayan bir gelecekte en yakın dostunuz olacak.

ŞOK'tan Anneler Günü'ne özel indirim fırsatları! ''Galatasaray'ya yenileceklerini bildiği için çıkmadılar o maça!'' Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! 7 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı! İşte o kararlar... "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin"