Rize taraftarı Esila'yı böyle karşıladı

Rize'de yaşayan 11 yaşındaki Esila'nın hayatı 11 ay önce kendisine konulan teşhisle değişti. Rize Çaykur Spor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin kızı olan Esila kalp nakli bekliyor... Rize taraftarı minik Esila'yı coşkuyla karşıladı.

İkiz çocukları ve yeni doğan bebekleriyle Rize’de yaşayan Tüfekçi ailesinin hayatı, 11 ay önce kızları Esila’ya konulan teşhisle değişti. Rize Çaykur Spor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin kızı olan Esila’nın kalp kasının sadece yüzde 25 oranında çalıştığı ortaya çıktı.

TEK UMUDU KALP NAKLİ

11 aydır hastanede tedavi gören küçük kızın tek umudu, kendisine kalp nakledilmesi.
Konuya sahip çıkan Rizespor'un en kalabalık taraftar gurubu 53. Kolordu Rizespor-TS karşılaşması öncesinde açtığı pankart ile dikkat çekti. Üzerinde 'Bugün bütün kötülükleri unutun, Esila'ya kalp arıyoruz' yazılı pankart ile maça başlayan 53. Kolordu gurubu Esila'nın hayata tutunabilmesi için bir kampanyada başlatmış oldu.

‘ORGANLARINIZI CENNETE GÖTÜRMEYİN’

Kendisine uygun kalp bulunmasını bekleyen Esila, “Bir an önce kalp nakli olmak istiyorum. Kalp cihazıyla yaşarken pıhtı atabiliyor, bunları yaşamak istemiyorum” dedi. Küçük kız çizdiği resimde de “Organlarınızı cennete götürmeyin, onlara cennette değil, burada ihtiyaç var” diye yazdı.

Silivri'de işçileri taşıyan servis minibüsü ile midibüs çarpıştı İlk destek DEM'den! CHP de provokasyona alet oldu... Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024!
Sonraki Haber