Rıza Kayaalp Tokyo 2020'de yine kabus gördü! Yine Kübalı Nunez!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 130 kilo yarı finalinde 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Kübalı ezeli rakibi Mijain Lopez Nunez'i yarı finalde mağlup edemedi. Kayaalp, ezeli rakibine son 3 olimpiyatta da mağlup oluyor...

Tokyo 2020'ye altın madalya için gelen milli güreşçi Rıza Kayaalp, yine Kübali rakibine takıldı.  Londra 2012'de yarı finalde, Rio 2016'da da finalde mağlup olduğu olimpiyat kabusu Mijain Lopez Nunez ile yarı finalde kozlarını paylaşan Rıza, 39 yaşındaki rakibine 2-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşadı.

Oyunlar'ın 9. gününde Makuhari Messe'de grekoromen stil 130 kiloda mindere çıkan Kayaalp, rakibinin savunması karşısında zorlandı. İlk devreyi 1-0 geride geçen milli güreşçi, 2. devrede de bir sayı verdi ve mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. 

İlk yarıda pasif yiyen Rıza Kayaalp, rakibi tarafından yerde çırpılınca skor bir anda 3-0'a geldi. Ancak teknik ekibimizin itirazı sonucu pozisyon incelendi ve Kübalı'nın çırparken ayaklarından güç aldığı görüldü. İkinci yarıda rakibini minderde çırpamayan Rıza Kayaalp, altın madalya şansını yitirdi.

Rıza Kayaalp, kariyerinin 3. olimpiyat madalyasını kazanabilmek için yarın saat 14.00’de mindere çıkacak.

BU ADAM BİZİ 4 YILDA BİR ÜZÜYOR!

Litvanyalı Mantas Knystautas'ı son 16 turunda yenen Rıza, çeyrek finalde ise Alman Eduard Popp'u geçip yarı finale yükseldi. Milli güreşçinin yarı finaldeki rakibi Nunez oldu. Son 3 olimpiyat oyunlarında altın madalya alan Kübalı güreşçi, 5 kez de dünya şampiyonluğu elde etti.

Rıza Kayaalp, Kübalı sporcuya oyunlarda 2 kez yenildi. Rio 2016'daki final mücadelesinde Nunez'e yenilen ve gümüş madalya alan Rıza, Londra 2012'de ise yarı finalde rakibine mağlup oldu. Özbekistan'daki 2014 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Nunez ile karşı karşıya gelen Rıza Kayaalp yine mağlup olmuştu.

4 kez dünya ve 10 kez Avrupa şampiyonluğu yaşayan Rıza, Kübalı rakibine de iki defa üstünlük kurdu.

Milli güreşçi, İstanbul'da gerçekleştirilen 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda finalde Mijain Lopez Nunez'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçi, ABD'deki 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda da Kübalı sporcuyu yenmeyi başardı.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber