Rejimin 'Türkiye suyu kesiyor' yalanı

Suriye’nin kuzeyine gelen elektriğin voltajını düşürerek Türkiye'nin bölgeye giden suyu kestiği yalanına sarılan rejimin kara propagandası, elektrik voltajının ölçülmesiyle ortaya çıkarıldı.

Rejimin kontrolündeki Suriye’nin Haseke ve Tel Tamir bölgesinin içme suyunu karşılayan kuyular, Barış Pınarı Harekatıyla PKK/YPG terör örgütünden arındırılan Suriye’nin Resulayn kenti kırsalında yer alıyor. Allouk Su Tesisi çevresinde yer alan 30 kuyudan 18’i aktif bir şekilde çalışırken 12 tanesi ise arızalı olduğu için çalışmıyor. Kuyulardan çıkarılan su, Allouk Su Tesisinde arıtıldıktan sonra 12 pompayla rejime ait bölgeye gönderiliyor. Bu pompaların da 3 tanesi arızalı olduğu için sadece 9 pompa kullanılabiliyor. Türkiye’nin Rusya ile görüşmesi sonucu rejime ait bölgeden gelen mühendisler, pompaların bakım ve onarımını yapmaya çalışıyor.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları