Regl döneminde nasıl beslenilmeli?

Menopozda ya da hamile olmayan her sağlıklı kadın ayın yaklaşık bir haftasında regl döneminden geçer. Regl dönemi çoğu kadın için zorlu ve sancılı geçer, bazı kadınlarda ise iştah artışı görülür. Regl döneminde karşılaşılabilecek her türlü olumsuzlukla baş etmenin en kolay yolu ise beslenmeye dikkat etmekten geçmektedir. İşte ‘Regl döneminde nasıl beslenilmeli?’ sorusunun cevabı…

Menopozda ya da hamile olmayan her sağlıklı kadın düzenli olarak ayın yaklaşık bir haftasında regl döneminden geçer. Bu dönem bazı kadınlar için ağrılı ve zorlu geçebilir. Bazı kadınlar için ise rahat geçebilir fakat fazla yemek yemeğe isteğiyle karşı karşıya kalabilirler. Regl döneminde artan iştahla özellikle tatlıya yönelim başlar genelde.

TATLI KRİZLERİNE DİKKAT!

Her kadında değişebilen ancak genellikle 7 gün süren regl döneminde, tatlı krizlerinden kaçınmak gerekiyor.

Özellikle kilo almaya yatkın olan kadınların, sonradan pişman olmamak adına çikolataları dengeli tüketmesi önemlidir.

Sadece regl döneminde değil, regl dönemi yaklaştığında da tatlı ihtiyacınız artabilir. Bunun önüne geçmek ise sağlıklı besinlere yönelmekle başlar.

Adet sancısı yaşarken ya da sinirliyken güzel bir tatlı yemek kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir. Ancak tatlı yediğinizde insülin seviyeleriniz büyük ölçüde etkilenecektir.

Bu nedenle iradenizi devreye sokmanız sizin yararınıza olacaktır. İradenizi kontrol altında tutmak zor olabilir. Ancak yaparsanız regl döneminden sonra vücudunuz daha az yıpranmış olur.

Peki regl döneminde nasıl beslenilmeli? Neler yenmeli? İşte cevabı…

REGL DÖNEMİNDE BESLENME

Tatlı krizleriniz için muz

Adet döneminizde çok fazla karbonhidrat ve şeker tüketiminden kaçının. Canınız tatlı istediğiniz ya bir tane muz ya da bir parça bitter çikolata yiyin.

Bol su tüketin

Bu dönem kahve ve tatlı ihtiyacınızı dengelemek için, bolca su için. Vücudunuzda ödem var ise limonlu su içmek iyi bir çözüm olabilir.

Regl döneminin şiddetini hafifleten besinler

Regl döneminde ve öncesinde ıspanak, brokoli, fasulye, somon gibi besinlere yönelebilirsiniz. Yine bol bol salata yiyebilirsiniz. Demir içeren yiyecekleri tüketerek kanınızın demir açısından zengin olmasını sağlayabilirsiniz. Çilek, yaban mersini, ahududu ve dut gibi meyveler, yine tatlı ihtiyacınızı dengelemeye yardımcı olabilir.

Daha sakin bir regl dönemi için tüketilmesi gereken besinler

Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası ve bunların yanında; greyfurt, armut, yeşil elma, mercimek tüketebilirsiniz.  Bu sağlıklı besinler ruh halinize de etki eder. Sürekli tatlı yemek yerine egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek, regl dönemini rahat atlatmanızı sağlar.

İlkbaharın muhteşem lezzeti zeytinyağlı taze bakla tarifi! Kartal'da devrilen hafriyat kamyonunun altında kalan işçi öldü Ege Denizi'nde gece vakti deprem!
Sonraki Haber