Projesini Abdülhamit Han çizdirmişti! Asrın projesinde sona gelindi...

İlk kez Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gündeme gelen ve II. Abdülhamid Han zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda sona yaklaşıldı. Direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 50 ili ilgilendiren yolun yüzde 95'lik kısmı bitti. Yaklaşık 600 kilometre uzunluğunda olan ve asrın projesi olarak lanse edilen yolun, Karadeniz Bölgesi’nin ekonomisini olumlu yönde etkileyeceği belirtiliyor.

Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen ve 2. Abdülhamid Han zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabının yüzde 95’lik kısmı büyük oranda tamamlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, Enerji Bakanlığı döneminde başlatılan Karadeniz Akdeniz Yolu, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu'nun ekonomisini olumlu yönde etkilemeye namzet. Asrın projesi olarak yansıtılan yol sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor!