Prof. Kadıoğlu'ndan korona analizi: Günlük değişime bakmak yanıltıcı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Twitter hesabından koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''GÜNLÜK DEĞİŞİME BAKMAK YANILTICI''

Prof. Kadıoğlu, 'korona analizi' olarak matematiksel verilere dayanan bir tablo hazırladığı paylaşımda, ''Bu da benden bir Türkiye Korona analizi. Üstel artan herşey hep üstel artamaz ve bir zaman sonra kendiliğinden düşüşe geçer. Yani üstel şeylerin günlük değişimine bakmak yanıltıcıdır. Doğru davranışını log(x) ve log(y) daha iyi verir.'' ifadelerini kullanarak yetkililere seslendi.

İşte Kadıoğlu'nun o paylaşımı;


TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs tablosuna ilişkin dün yaptığı açıklamada ''Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için 50.000’e varan günlük test kapasitemizin 30.000’i kullanıldı. Son 20 gün içinde yeni vaka sayısının en düşük olduğu gün, bugün oldu. Yoğun bakım desteği alan hastalarımızın sayısındaki azalma devam etti.'' ifadelerini kullanarak şu tabloyu paylaştı.


 
NASA bulgulara erişti! İki kara delik birleşti! İzmir'de 4 gün eylem ve gösteri yasak At yarışı koşu saatleri belli oldu! İşte at yarışı koşu programı...
Sonraki Haber