Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu: ABD'de organ bağışı için aylarca bekleyen hastalar var.... Ben Antalya'da bir günde böbrek nakli oldum

Çalışmalarını ABD'nin California Üniversitesi'nde sürdüren, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi İç hastalıkları ve Yapısal Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bir TV kanalının canlı yayına katıldı. Çilingiroğlu, ABD'de felakete dönüşen koronavirüs salgınıyla ilgili bilgiler verdi. Ülkede, sağlık sistemin iyi işlemediğini ifade eden Çilingiroğlu, Türkiye'de ise bir günde böbrek nakli olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de çeşitli televizyon kanallarına katıldığı programlar ile zaman zaman ilgi ya da tepki çeken, Prof.Dr. Mehmet Çilingiroğlu, A Haber’de Hikmet Öztük’ün sunduğu programa katıldı.

Programda, ABD'deki sağlık sisteminin iyi işlememesini örnek gösteren Mehmet Çilingiroğlu, kendisinin Türkiye'deki böbrek ameliyatını örnek gösterdi.

"DÜNYADA BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Prof.Dr.Çilingiroğlu, ”Bakın 50 yaşındayım. Ben burada bir ABD'liden böbrek alacaktım. Ancak benim ve onun testleri için 2 ay sonrasına gün verdiler ve bizi görüştürmek istemediler. Bunun üzerine biz Türkiye’ye geldik. Bir günde ikimizin de testleri yapıldı ve ben Alper Hoca tarafından böbrek nakli oldum. Aynı anda 6 böbrek ve 4 karaciğer nakli de yapılıyordu Antalya’da. Dünyada böyle bir şey yok." dedi.

“ABD'DE AYLARCA ORGAN BAĞIŞI İÇİN BEKLEYEN HASTALAR VAR!”

İstanbul’dan, Ankara’dan insanların transplantasyon için Antalya’ya gittiğini ifade eden Çilingiroğlu, "ABD'de ise insanlar aylarca organ nakli için bekliyorlar. Bir milyarder Amerikalı tanıdım. Zavallı adam bekliyordu. Bu bakımdan ülkemiz çok iyi” diye konuştu.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber