Prof. Dr. Kurnaz: İstanbul'u çok büyük bir su sorunu bekliyor

İstanbul'da bu yıl beklenen yağışların bir türlü gerçekleşmemesi, yaz aylarında yaşanacak susuzluk problemini gündeme getirdi. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, " Eğer böyle devam ederse İstanbul'un çok büyük bir su sorunu olacak." dedi.

"BU SENE YAZ MEVSİMİ DE GEÇTİĞİMİZ 3 SENEYE GÖRE DAHA SICAK GEÇECEK" 

İstanbul'da barajların ortalama doluluk oranlarını yüzde 35 olarak açıklandı. 

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz kuraklık tehlikesini işaret etti Kurnaz, "İstanbul geçtiğimiz 2 ay içerisinde çok ciddi bir yağış almadı, almamaya da devam ediyor. Türkiye geneline baktığımızda da, Türkiye neredeyse en kurak ocak aylarından birini geçirdi. Ege Bölgesi, Samsun ve Van civarı dışında normal yağışını alan hiçbir yer yok. Öncelikle, Marmara Bölgesi dahil olmak üzere, normal beklentinin yarısından az yağış gerçekleşti. Bu çok ciddi bir kuraklığa işaret ediyor" dedi. 

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı