Prof. Celal Şengör böyle demiş: Şöyle yakışıklı bir deprem olsa da İstanbul tamamen yıkılsa...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Celal Şengör’ün "Şöyle yakışıklı bir deprem olsa da İstanbul yıkılıp gitse, temizlense.” dediğini iddia etti.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem felaketiyle sarsıldı.

35 binden fazla kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan asrın felaketi sonrası uzmanlar İstanbul depremini gündeme getirmeye başladı.

Deprem hakkında yaptığı yorumlarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, meslektaşı Celal Şengör hakkında dikkat çeken sözler sarf etti.

1999 DEPREMİNDEKİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Celal Şengör'ün 99 depreminden sonra yaptığı açıklamaları anımsatan Ahmet Ercan, “Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor" dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

"CELAL BÜYÜK DEPREM TARAFTARI"

Şengör'ün büyük deprem taraftarı olduğunu ifade eden Ercan, "Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır" dedi. 

Şengör ile arasında geçen diyaloğu anlatan Ercan şunları kaydetti:

"İSTANBUL'DA ŞÖYLE YAKIŞIKLI BİR DEPREM OLSUN HER TARAFI YIKSIN"


"Hatta bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana.

Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi. Sonuçta Celal böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine. Sürekli olarak uçlarda durur. Kendi bilimsel alanında da böyle biri Celal."

Prof. Dr. Celal Şengör

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber