Premier Lig ekibi Arsenal rekor transferi resmen duyurdu

İngiltere Premier Lig temsilcisi Arsenal, gelecek sezon hedefleri dahilinde kadro planlamasına devam ediyor. Kuzey Londra ekibi, West Ham United'a veda eden 24 yaşındaki defansif orta saha Declan Rice'ı rekor bedelle kadrosuna kattığını duyurdu. Açıklamada 5 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi. Declan Rice, 122 milyon Euro bedel karşılığında 41 numaralı formayı terletecek.

İsmi transferde büyük kulüplerle anılan tercihini Arsenal'den yana kulanan İngiliz futbolcuyla ilgili Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Declan'ın takıma katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, birkaç sezondur Premier Lig'de ve İngiltere Milli Takımı için yüksek seviyede performans sergileyen, muazzam yeteneğe sahip bir oyuncuyu kadroya kattıkları için şanslı olduklarını söyledi.

122 MİLYON EURO TRANSFER BEDELİ

Kırmızı-beyazlılar, Declan Rice için 116+6 milyon Euro bir transfer bedeli öderken, oyuncu ile de 5 yıllık sözleşme imzaladı. Arsenal’de 41 numaralı formayı giyeceği aktarılan yıldız oyuncu için bonuslarla beraber 122 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Söz konusu bedelle Rice, Premier Lig tarihinin en pahalı transferlerinden biri oldu.

24 yaşındaki yıldız futbolcu, geride kalan sezonda West Ham United ile Premier Lig'de çıktığı 37 maçta orta sahanın savunma bölümünde forma giymesine rağmen 4 gol atarken, 2 de asist üretmeyi başardı. İngiliz ekibinin geçen sezon kaptanlığını da yapan Rice, UEFA Konferans Ligi’nde 11 maçta 1 gol, 1 asist yaparken, West Ham United ile Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğu da yaşadı.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber