Polonya'da asgari ücret ne kadar 2023?

Türkiye dışındaki ülkelerdeki asgari ücretin ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da, hem çeşitli meslek kollarında çalışmak için göç edilen, hem de turistik amaçla ziyaret edilen Polonya geliyor. Peki, Polonya'da asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Diğer ülkelerin asgari ücret tutarları pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Asgari ücretin ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da Polonya geliyor. Polonya'da yaşamak, çalışmak isteyen veya turistik amaçlı ziyaret etmeyi düşünen vatandaşlar 2003 yılında Polonya'da asgari ücretin ne kadar olduğuna yönelik araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde...

Nüfus yoğunluğu bakımından Avrupa birliğinin en büyük 9. ülkesi olan Polonya, dünyada ise 33. sırada yer almaktadır.

Günümüzde, gezi ve göç amacıyla Polonya'ya gidenlerin sayısı oldukça fazla. Bu çerçevede yeni yıl yaklaşırken, Polonya'da asgari ücretin ne kadar olduğu en çok arama yapılan konular arasında yer alıyor.

POLONYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Polonya’da mesai saatleri ve günleri haftada 5 gün olacak şekilde sürdürülmektedir. Günlük olarak ise çalışma süreleri 8 saat olarak belirlenmiştir. Haftalık 40 saatin üzerindeki saatler mesai ücretlerine işlenir.

Polonya iş imkanı olarak tarım, hizmet ve sanayi alanlarında kolay bir şekilde iş bulmak mümkündür. Burada muhasebe, elektrik, mühendislik, inşaat gibi çeşitli alanlarda iş alımı son derece fazladır. Bunun yanında saatlik olarak çalışma ücretli ,işler de Polonya’da son derece popülerdir. Polonya'da asgari ücret  2.900 Polonya Zlotisidir ve bu rakam 619 euroya denk gelmektedir.

Polonya 2023 asgari ücret tutarına yönelik açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz...

Akaryakıta çifte indirim!İşte 7 Mayıs güncel benzin, motorin fiyatları Bugün kimin maçı var? 7 Mayıs 2024 maç programı! 52 ilde zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına operasyon!
Sonraki Haber