PKK/YPG’ye bir isyan da Haseke’den başladı!

ABD ve Koalisyon Güçleri, Dayrizor’da ki aşiretleri ateşkese zorlamıştı. Ancak Haseke'de bulunan ara aşiretler, terör örgütü YPG/PKK'nın ırkçı politikasına karşı yeni bir isyan başlattı. Haseke Askeri Meclisi ve YPG/PKK'lı teröristler arasında Şidadi kasabasında çatışmalar yaşanıyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Suriye’de Arap Aşiretlerin bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye Dayrizor’da başlayan isyanı sürüyor.

ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİ ATEŞKESE ZORLAMIŞTI!

Suriye’de yaklaşık 10 günden beri süren çatışmalar, Menbiç’e kadar uzanmıştı. Çatışmaların yayılması üzerine, Amerika ve Koalisyon Güçleri araya girdi. ABD ve Koalisyon Güçleri heyeti, Arap Aşiretleri liderlerine, IŞİD ile mücadele bahanesi ile PKK/YPG’den yana tavır koyarak, ateşkes tavsiye etmişlerdi. Bu görüşmeler ve tavsiye sonrası, Arap Aşiretleri ile PKK’nın Suriye kolu olan terör örgütü YPG arasında ateşkes yapılmıştı. Ateşkes sürecin de ABD kuvvetlerinin arabuluculuğunda, iki taraftan “Müzakere Heyeti”kurulacaktı. Müzakere Heyeti’nin görüşmeleri sonrasında, arap aşiretleri ve bölücü terör örgütü arasında olan anlaşmazlıklar, bir protokol ile imza altına alınacaktı.

HASEKE’DE Kİ ARAP AŞİRETLER PKK/YPG’YE SAVAŞ AÇTI!

Suriye’de her saat değişen gelişmelere bugün bir yenisi eklendi. SüperHaber’in elde ettiği bildiler göre, Haseke'de bulunan ara aşiretler, terör örgütü YPG/PKK'nın ırkçı politikasına karşı yeni bir isyan başlattı. Haseke Askeri Meclisi ve YPG/PKK'lı teröristler arasında Şidadi kasabasında çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalar da, Haseke’nin güneyi 47. bölgede, terör örgütü/PKK/YPG’li teröristlere ait bir kontrol noktasına saldırı düzenlendiği öğrenildi.

PKK/YPG İLE MÜCADELEYE TÜRKMENLER DE KATILDI!

Öte yandan, Arap aşiretlerinin terör örgütü PKK/YPG’ye karşı başlattığı mücadeleye, Suriye’de bulunan Türkmenler Gruplar da katıldığı anlaşıldı. Terör örgütü ile çatışmak için hazırlanan Türkmenlerin, bozkurt işareti yaparak terör örgütüne "geliyoruz" mesajı verdiği görüntüler ortaya çıktı.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN UYARI DA BULUNMUŞTU!

Suriye’de ki çatışmalarla ilgili olarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önce ki gün yaptığı bir açıklamasında uyarıda bulunmuştu. Fidan konuşmasında, Suriye'de Arap aşiretlerinin YPG işgaline karşı başkaldırmasının öngördükleri bir husus olduğunu belirterek, "YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Olmazsa (Deyrizor'da) gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç." demişti.

Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Polise yakalanan Feyza Civelek'ten ilk paylaşım geldi Dumanlı'nın 17-25 Aralık sözleri sonrası FETÖ'cüler birbirine girdi!
Sonraki Haber