PKK sempatizanları Fransız polisine saldırdı

Fransa’nın başkentinde yaşanan silahlı saldırının ardından olayı manipüle ederek taşkınlık çıkaran terör örgütü PKK sempatizanları Fransız polisine taş ve sopalarla saldırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan silahlı saldırının ardından PKK terör örgütü sempatizanları taşkınlık çıkardı.

Fransa vatandaşı 69 yaşında bir kişinin rastgele ateş açtığı olayı manipüle eden terör örgütü yandaşları Fransız polisine saldırdı.

Paris'teki Strasbourg Saint Denis'deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı ve caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen flamalar taşıdı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Fransa'nın başkenti Paris'te, 69 yaşında bir Fransız vatandaşının, Paris'in 10. Bölgesi'ndeki Enghien Caddesi'nde etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin olay yerine gelerek yaptığı açıklamada "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." ifadesini kullanmıştı.

MACRON'DAN 'AYRIŞTIRICI' DİL

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa Kürtleri Paris'in ortasında hain bir saldırının hedefi oldu. Kalbimiz kurbanlar ile aileleri ve yakınları için yaşam mücadelesi verenlerle." ifadesini kullanarak saldırgana müdahale eden Fransız polisini tebrik etmişti. 

İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Reyting sonuçları: 24 Nisan Çarşamba!
Sonraki Haber