PKK propagandası yapan Abdullah Zeydan’ın belediye başkanlığı düştü

Yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan DEM Parti adayı PKK sevici Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının seçimden önce geri alındığı ve seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verildi.

Türkiye hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Van Büyükşehir Belediyesi’nde yarışı oyların yüzde 55,48’ini alan DEM Partili Abdullah Zeydan birinci sırada tamamladı.

 Ancak Zeydan’ın memnu hakları seçimden hemen önce mahkeme kararıyla alındı. DEM Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada Zeydan’ın memnu haklarının 29 Mart Cuma günü, başsavcılık üzerine mahkeme kararıyla alındığı belirtildi. DEM, mahkeme kararına itiraz etti. Partiden yapılan açıklamada, itiraz süreci beklenmeden mahkeme kararının mazbata verilmemesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ulaştırıldığı belirtildi

VAN'DA BAŞKANLIK AK PARTİ'YE GEÇTİ

Bu doğrultuda Van'da başkanlık AK Parti'ye geçti. Van’daki seçimlerde ikinci en yüksek oyu AK Parti adayı Abdulahat Arvas almıştı.

ABDULLAH ZEYDAN'A NEDEN MAZBATA VERİLMEDİ?

“PKK sizi tükürüğünde boğar” sözlerinin sahibi DEM Partili Abdullah Zeydan, terör propagandası suçundan hüküm giymiş birisi. 

İNFAZIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN 3 YIL GEÇMESİ GEREKİYOR

Memnu haklarının iadesi ve aday olup seçilebilmesi için infazın tamamlanmasından sonra üzerinden üç yıl vakit geçmesi gerekiyor.

Hükmün kesinleşme tarihi Yargıtay kararıyla 20.12.2022.

Memnu hakların iadesi için bu tarihin üzerinden üç yıl geçmesi gerekiyor.

Kanunlara göre Zeydan'ın memnu haklarının idadesi en erken 2025 yılı sonunda yapılabilir.

SÜREYİ DOLDURMADAN ADAY OLDUĞU İÇİN MAZBATA ALAMADI

Yani Zeydan, memnu haklarını geri alabileceği süreyi doldurmadan aday olduğu ve bu durum yasaya aykırı olduğu için mazbata alamadı. 

Survivor All Star'da eğlenceli oyun gecesi! Gecenin kazananı kim? Elazığ'da gece vakti deprem korkuttu! Adana’da motosiklet fabrikasında yangın!
Sonraki Haber