Pınar Karşıyaka'da Semih Erden'den saç baş yolduran hata!

Pınar Karşıyaka'nın tecrübeli pivotu Semih Erden, Hapoel Holon maçında bitime 0.6 saniye kala rakip topu kenardan oyuna sokarken çizgiyi basınca hakemler kurallar gereği teknik faul çaldı. Molada konuşulmasına rağmen bu hatayı yapan Erden takımını yaktı. İzmir ekibi son saniye üçlüğüyle maçı kazanmaya yaklaşmıştı.

Daha önce şampiyonluk yaşadığı ve THY Euroleague gördüğü efsane koçu Ufuk Sarıca yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde kalp kıran bir yenilgi yaşadı... Lig tarihinde üst üste 11. galibiyetalarak kulüp rekorumuzu kıran, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de kupanın favorilerinden biri olan Kaf-Kaf, 16 sayı farkla öne geçtiği kritik maçta Hapoel Unet-Credit Holon'a bitime 0.6 saniye kala dramatik bir teknik faulle 77-76 yenilip 8'li Final yolunda büyük avantajı kaçırmanın şokunu yaşıyor.


Deplasmanda 63-72 mağlup ettiği İsrail ekibi karşısında son saniyelere geride girmişken 2 serbest atış kaçıran Henry'nin bitime 0.6 saniye kala  bulduğu mucize üçlükle skoru 76-76'ya getiren Kaf-Kaf, ardından inanılmaz bir hatayla maçı kaybedip finalleri riske attı.

Maçta yalnız son anlarda oyuna girip 4 saniye parkede kalan takımın en tecrübeli ismi kaptan Semih Erden, mola alan Holon kalan sürede basket bulma ümidiyle topu kenardan oyuna sokarken hakemin uyarısına rağmen çizgiye basarak teknik faule sebep oldu. Tek faul atışını sayıya çeviren İsrail ekibi büyük sevinç yaşarken, Karşıyaka ise büyük şok yaşadı.

Grupta liderliği 4 maçta 3 galibiyete ulaşan Holon'a kaptırıp 2 galibiyet, 2 mağlubiyette kalan Kaf-Kaf, 8'li Final'e çıkıp Avrupa'da kupa yoluna devam edebilmek için kalan 2 maçını kazanıp rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek. Karşıyaka grupta 30 Mart'ta Tofaş'a konuk olup, 6 Nisan'da Happy Casa Brindisi'yi ağırlayacak.

SARICA: MOLADA KONUŞMAMIZA RAĞMEN...

Ufuk Sarıca, maç sonrası hakemlerin basit düdükler çalmasına tepki gösterdi. Sarıca, "Çok zor ve sert bir maç oynadık. Holon çok iyi bir takım. Son 2 deplasman maçlarını kazanmışlardı. İlk yarıda iyi oynadık. Özellikle de hücumda 46 sayı bulduk. Fakat ikinci yarıda aşırı sayıda basit hatalar yaptık. İki gün önce Anadolu Efes ile oynadığımız için normaldi. Rakibimiz yetenekli ama korkunç hatalar yaptık. Bitime 0.6 saniye kala basketbolun içinde olan büyük hatalardan biri gerçekleşti. Çizgiye bastık. Molada da konuştuk aslında ama bazen oyunun içinde böyle hatalar oluyor. Ama çok da kolay çalınan bir teknik faul değil. Kural tabii ki ama bundan önce ikinci devrede bazı kuralların hiç uygulanmadığını gördük. Belki doğru çalınan fauller vardı ama İsrail’de hiç bu kuralların uygulanmadığını gördük" dedi.

Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Altın fiyatlarında son durum! Düşüş devam ediyor
Sonraki Haber