"Petrolü heder ettiği gibi dini de perişan etmeye doğru yöneldi"

Cezayirli milletvekili Nasır Hamdaduş'tan Suudi Arabistan, BAE ve Mısır'a Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik eleştirileri nedeniyle tepki gösterdi. Suudi Arabistan'ı eleştirilerinin merkezine oturtan Hamdaduş, "Petrolü heder ettiği gibi dini de perişan etmeye doğru yöneldi" dedi.

Cezayir'deki Barış Toplumu Hareketi milletvekillerinden Nasır Hamdaduş, bazı Arap ülkelerinin Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılmasına yönelik tepkilerini "uygarlıktan uzaklaşma" olarak tanımladı.

"Ayasofya... Boyutlar ve Delaletler" başlığıyla bir makale kaleme alan Hamdaduş, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ayasofya Camisi'yle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Makaleyi partisinin Facebook sayfasında yayınlayan Hamdaduş, "Batılıların Ayasofya'nın müze olarak kalması için seferber olması tuhaftır. Ancak bundan daha tuhaf olan şey Riyad, Kahire ve Abu Dabi'nin tepkisidir." dedi.

Hamdaduş, "Suudi Arabistan, petrolü heder ettiği gibi dini de perişan etmeye doğru yönelirken, Türkiye İslam, kimlik, tarih ve medeniyetle uzlaşma bağlamında ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı Akdeniz açıklarında gece yarısı korkutan deprem!
Sonraki Haber