Perinçek'e FETÖ elebaşıyla görüşmesi için 5 milyon

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 2014 yılında açıkladığı "FETÖ elebaşıyla randevu teklifi" ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu.

Nedim Şener, "Doğu Perinçek, FETÖ elebaşı Gülen’in bir otel lobisinde kahve ve fotoğraf teklifini reddetmiş, iki gün sonra ise Emekli Deniz Binbaşı Erol Mütercimler aramış: “Niye Hocamızı reddettiniz. Böyle bir görüşme 5 milyondan başlar’ demiş" mesajıyla birlikte, konuyla ilgili o dönemki haberi paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Doğu Perinçek, gazeteci Balçiçek İlter ile yaptığı röportajda bir emekli subay tarafından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmesi karşılığında 5 milyon TL teklif edildiğini, bu teklifi reddettiğini söylemiş ve dönemin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı FETÖ'cü Hidayet Karaca, Perinçek’i bu ismi açıklamaya davet etmişti.

Bunun üzerine Doğu Perinçek, Çıkış Yolu isimli programda olayın iç yüzünü anlatmıştı. 1996 yılında Latif Erdoğan başkanlığında 12 kişiden oluşan Yazarlar Vakfı heyetinin kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Perinçek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bir otel lobisinde kahve içmesinin ve bir fotoğraf vermesinin teklif edildiğini fakat böyle bir fotoğraf vermeye yanaşmadığını belirtmişti.

Perinçek, heyetin ziyaretinden iki gün sonra ise Emekli Deniz Binbaşı Erol Mütercimler’in aradığını: “Niye Hocamızı reddettiniz. Böyle bir görüşme 5 milyondan başlar. İki parti lideri bu görüşmeyi kabul etti.” dediğini söylemişti. Doğu Perinçek kendisinin ise, “Ben parayla satın alınmam” cevabını verdiğini belirtmişti.

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını açıkladı 28 Şubat davası sanıklarına af! Çetin Doğan tahliye edildi.. Merkez'in yıl sonu dolar beklentisi geriledi
Sonraki Haber