Para, gasp, cinayet ve intihar zinciri! 28 kişi tutuklandı

İçinde para, gasp, cinayet ve intihar olan, ”saadet sistemi” tamamen çökertildi. SAS Holding ile bağlı şirketler aracılığı ile kurulan saadet zincirine üye kazandıran şüphelilerden 28 kişi tutuklandı. Polis 11 ilde ”piramit satış sistemiyle yaklaşık 58 milyon 500 lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen” 71 kişiye operasyon yapmıştı.

Türkiye’nin çeşitli illerin de organize olan “Saadet Zinciri” halkalarından biri daha çökertildi.

SAS HOLDİNG MAĞDURLARI SAVCILIĞA ŞİKAYETÇİ OLDU!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Aydın ile eski eşi Sibel Koçak tarafından kurulan SAS Holding tarafından çok sayıda kişinin mağdur edilmesi ve şikayetçi olunması üzerine şirketle ilgili soruşturma başlatmıştı.

SAVCILIK KARARI İLE OPERASYON YAPILDI!

Başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ekonomik Suçlar Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmıştı. Araştırmalar sırasında da binlerce insanın mağdur edildiği ve maddi zarara uğratıldıkları ortaya çıkmıştı.

“SAADET ZİNCİRİ PİRAMİT SATIŞ SİSTEMİ" İLE BÜYÜDÜ!

Polisin yaptığı araştırmalar ve yapılan çalışmalar sonucuda kısa adı MASAK olan Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından raporlar hazırlanmıştı. Bu raporlara göre,SAS Holding adlı şirketin,Tüketici Korunması Kanunu kapsamında yasaklanan “piramit satış sistemi”
ile üst kademedeki kişilere çok para kazandırdığı,sisteme en çok üye kazandıran kişilere ödül törenleri düzenlenerek lüks araçlar hediye olarak verildiği ve bu sayede sistemin her geçen gün büyüdüğü belirlenmişti.


SAS HOLDİNG ORTAĞI KADIN ÖLDÜRÜLDÜ KURUCUSU KOCASI İSE İNTİHAR ETTİ!

Her geçen gün mağdurlarının arttığı ve giderek büyüyen, ”saadet zinciri” haline gelen sistemin
şirket sahiplerinden Sibel Koçak, 15 Haziran 2021’de Ataşehir’de bulunan binanın önünde,bir şirket çalışanı ile birlikte gaspçıların saldırısına uğramıştı. Maskeli saldırganlar içinde 3.3 milyon lira bulunan çantayı vermek istemeyen Sibel Koçan'ı öldürmüşler ve para dolu çantayı alarak kaçmışlardı. Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra Sibel Koçan'ın eski eşi ve holding ortağı Süleyman Aydın, 20'inci kattan atlayarak hayatını kaybetmişti. Süleyman Aydın’ın eski karısının öldürüldüğünü öğrenince,organize suç örgütlerinin baskısı sonucu şirketin 20'inci kattan atlayarak intihar ettiği anlaşılmıştı. SAS Holding’de meydana gelen olaylar uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti.

Eski eşi Sibel Koçak'ın ise gasp edilerek öldürülmesiyle tıkandığını tespit eden ekipler, sisteme üye kazandıran ve 2021 yılı itibariyle yaklaşık 58 milyon 500 bin (güncel kur farkıyla 143 milyon) haksız kazanç sağlayan şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

11 İLDE BULUNAN 71 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI VERİLDİ!

Yapılan çalışmalar neticesinde oluşturulan saadet zinciri sistemin içerisinde olduğu tespit edilen 71 şüpheliye yönelik geçtiğimiz hafta 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve operasyonlarda 50 kişi gözaltına alınmıştı. SAS Holding ile bağlı şirketler aracılığı ile kurulan saadet zincirine üye kazandıran şüphelilerden 28 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber