Pakistan hükümetine tehdit mektubu kararını Joe Biden aldı!

Çin ile olağandışı bir ilişkisi olan Pakistan'daki Imran Han hükümetini devirmeye yönelik kararı bizzat ABD Başkanı Joe Biden başkanlığındaki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında alındığı ortaya çıktı. Akılalmaz tehdit mektubunu ise Pakistanlı yetkililere, o toplantıya katılan Donald Lu iletti. Imran Han, ABD'ye boyun eğmeyeceğini açıkladı.

ABD'deki Joe Biden yönetiminin, Pakistan'da iktidarı değiştirmek istediğini ve bu amaçla hem muhalefeti bir araya getirip hem de kendi partisi PTI'dan vekil devşirdiğini söyleyen İmran Han'dan yeni açıklama geldi.

Ülkedeki Ary News televizyonundaki haberde, Başbakan Han'ın partilileriyle yaptığı toplantıda, hükümeti devirmek için oluşturulan komplonun arkasında ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Donald Lu'nun olduğunu söylediği iddia edildi.

Han'ın, ABD'li diplomat Lu'nun Pakistan'ın eski Washington Büyükelçisi Asad Macid'i Başbakan Han'a karşı 'güvensizlik oylamasının' başarısız olmasının sonuçları konusunda uyardığını söylediği öne sürüldü.

ABD'li Donald Lu, Joe Biden başkanlığında toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi'ne katılmıştı. İddiaya göre Lu, Biden'ın 'darbe' yönündeki kararını Pakistan'ın ABD Büyükelçisi'ne bildirdi. İmran Han'a yazılı olarak da iletilen Beyaz Saray tehdidi, İslamabad'da çalkantıya yol açtı. Bu gelişmelerle aynı anda İmran Han, yoğun suikast tehditleriyle birlikte sıkı koruma altına alındı.

İMRAN HAN GERİ ADIM ATMADI

İmran Han, dün ilgili güvensizlik oylamasına yönelik yaptığı açıklamada, "(Muhalefetin) Beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir" ifadesini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında ise "Ne kimsenin önünde eğilirim ne de ulusumun başını öne eğdiririm!" diye yazarak emperyalist darbecilere meydan okuyan İmran Han, ABD tarafından yazılı olarak tehdit edildiklerini belirtmiş, "Ne olursa olsun ulusal çıkarlarımızdan taviz vermeyeceğiz" demişti.

İmran Han'ın çağrısıyla Pakistan Meclisi'ni fesheden Cumhurbaşkanı Arif Alvi, ülkeyi 90 gün içerisinde seçime götürecek süreci başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması Yazlık Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat!
Sonraki Haber