Ozon tabakasının incelmesi cilt sorunlarını beraberinde getirdi

Ozon tabakasının giderek incelmesi cilt problemlerini arttırdı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gonca Soyuduru, Ozon tabakası inceldikçe, dünyaya gelen güneş miktarı daha da arttığını buna bağlı olarak ultraviyole ilişkili deri hastalıkları, cilt kanserleri, ışıkla tetiklenen cilt hastalıkları, lekelenmelerde artış olduğunu ifade etti.

Dünyayı çevreleyen ozon tabakasının giderek inceldiğini bilim adamları açıklarken, cilt ile alakalı sıkıntılarda da artışlar gözleniyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gonca Soyuduru, dünyaya gelen güneş ışınlarının değişmediğini, fakat ozon tabakasının giderek inceldiğini ifade etti. İnsanların güneş altında yaptığı aktivitelerin de artması sebebiyle, farklı cilt problemlerinin oluştuğunu söyleyen Soyuduru, “Özellikle bronzlaşma ve tatil yapma alışkanlığı, deniz tatillerinin, açık havada yapılan sporların, aktivitelerin çoğalması, ultraviyoleden etkilenmeyi arttırıyor. Doğal olarak ultraviyole ilişkili problemlerin de son yıllarda giderek arttığını görüyoruz. Aslında bunların hepsi ozon tabaksı incelmeden öncede yaşadığımız problemlerdi. Fakat ultraviyole b dediğimiz güneşin asıl zararlı olan dalga boyu, ozon tabakası inceldikçe, dünyaya gelen miktarı daha da arttı ve ultraviyole ilişkili deri hastalıkları, cilt kanserleri, ışıkla tetiklenen cilt hastalıları, lekelenmeler, güneş ışığına bağlı yaşlanma ve kırışıklarda bu sebeple artış oldu” diye konuştu.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!