Özgür Özel - Tunç Soyer gerilimi: İzmir'de 'anket' var! Bay Bay Soyer...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'de 2024 için yeni bir aday arayışına başladığı kulislerde konuşulmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den Özel'in İzmir'de 'anket var' çıkışına yanıt geldi.

Bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayann Özgür Özel, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ve Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun adaylıklarının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ilan edildiğini hatırlattı.

CHP'li diğer bir büyükşehir belediyesi İzmir'de ise belirsizlik sürüyor.

ÖZGÜR ÖZEL: "ANKET YAPACAĞIZ"

Sözlerine devam eden Özel, "Kemal Bey'in beyanları zaten anketlerle de destekleniyor. Onların adaylıklarında bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama geri kalan 8 büyükşehirde, gelecek Pazartesi alacağımız kararla, doğru örneklemlerle, güvenilir şirketlerle, çapraz kontrollerle ve herkesin inceleyebileceği objektif anketler yapacağız.

Başkanların durumuna şu karar verecek; halkın gönlünde olan bizim de listemizde olacak. Halkın gönlünde olmayanın yerine başkasını gösteririz. İstanbul, Ankara, Aydın'ı Parti Meclisi'ne önereceğim. İzmir için anket var" dedi.

TUNÇ SOYER GİDİYOR MU?

Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; Özgür Özel'in açıklamaları ardından kulislerde 'Soyer gidici' yorumlarına neden oldu. Özellikle de Özel'in 'başarıları anketlerle destekleniyor' dediği belediye başkanları arasında Soyer'in isminin olmaması Tunç Soyer'in artık düşünülmediği yorumlarına neden oldu.

TUNÇ SOYER'DEN CEVAP

Soyer'in anketlerden geçer not alıp alamayacağı da merak konusu oldu. Yerel bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Tunç Soyer ise "İzmir'de bir başkan arayışı vefasızlık değil mi?" sorusuna "Onu bilemem. Yalnız ciddi olarak bunu hak etmediğimi düşünüyorum" dedi.

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması O bölgede yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli geliyor...
Sonraki Haber