Özgür Demirtaş'ın Berat Albayrak'tan iş istediği ortaya çıktı

Hükümetin ekonomi politikalarını her fırsatta eleştiren Özgür Demirtaş'ın 9 yıl önce Berat Albayrak'tan iş istediği ortaya çıktı. Bu yöndeki soruları ClubHouse'da yanıtlayan Demirtaş, "Bir arkadaşıma CV'mi gönderdim, arkadaşım bakana gönderdi" dedi. Öte yandan Demirtaş'ın CV'sini bakan olmak için gönderdiği öne sürüldü.

Bulduğu her fırsatta Türkiye ekonomisini kötüleyen, bakanlıkların yaptığı her hareketi eleştirmek için fırsat kollayan 'finans profesörü' Özgür Demirtaş'ın Berat Albayrak'tan iş istediği ortaya çıktı.

Yıllarca Albayrak'a itibar suikastı yapan Demirtaş, ClubHouse'da gerçekleri itiraf etti.

"ARKADAŞIM BAKANA GÖNDERDİ"

Gökhan Topçu isimli bir kişi, ClubHouse'da Özgür Demirtaş ile arasında geçen diyaloğu Twitter hesabından paylaştı.

Topçu, Demirtaş'ın 18 Aralık 2012 tarihinde Çalık Holding'te Kurumsal İletişim Direktörü Gaye Somuncu aracılığıyla Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'la iletişime geçtiğini iddia etti.

Somuncu'ya mail üzerinden CV gönderen Demirtaş, konuyla ilgili ClubHouse'da yaptığı açıklamada "Bir arkadaşıma CV'mi gönderdim, arkadaşım bakana gönderdi" diyerek bu durumun kendi bilgisi dahilinde olmadığını öne sürdü.

"BAKANLIĞA TENEZZÜL ETMEM"

CV'sini bakan olmak için gönderdiği iddia edilen Demirtaş ayrıca isminin Cumhurbaşkanlığı için geçerken bakanlığa tenezzül etmeyeceğini belirtti. 

Öte yandan Topçu, Demirtaş'ın çalıştığı bankanın milyarlarca dolar vergi borcunun silinmesini hatırlatması üzerine yanıt vermediğini de anlattı. 

HABERLERİN ARDINDAN YENİ AÇIKLAMA 

Çıkan haberlerin ardından ClubHouse'dan bir açıklamada daha bulunan Demirtaş, "Hayatım boyunca hiçbir yerden hiçbir şey dilenmedim. Kimse o duruma düşmesin" diye konuştu.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"8-9 yıl kadar önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. O sırada ben ABD'deyken benden CV'im istendi. Ben sadece üniversitede kalmak istemiyordum. Bankalara danışmanlık yapmak istiyordum. CV'mi de çok yere gönderiyordum. Gaye de CV'mi istemişti. İşlerden dolayı göndermeyi unutmuşum. Önemsemediğim bir şey olduğu buradan belli. Sonra da CV'mi gönderiyorum vs. Sadece Gaye'ye değil 100 kişiye göndermişimdir. Ben nerden bileyim Gaye de almış onu Berat Albayrak'a göndermiş.

Bu bilinen bir olaydı. Hilal Kaplan yazdığı için olay oldu. O zaman kendisi bakan bile değildi. Ama ola da bilirdi. Cumhurbaşkanı da olabilirdi. Siz bir yere CV gönderdiğiniz zaman onun nereye gönderildiğini takip edebilir misiniz? Edemezsiniz. Burada daha önemli bir konu var. E-maili okumadan haber yazanlar var. Ben Berat Albayrak'a yazmadım.

Türkiye'de birtakım problemler var bu nedenle her gün yeni bir gündem oluşturmak isteniyor. Demek ki ben çok önemli bir insanım ki beni gündeme getiriyorlar. Ekonomi iyi olsa Özgür Demirtaş bir tane 'öğretim üyesi' olacaktı."

İşte Topçu'nun yaptığı o paylaşımlar:

Yeni kanundaki enerji verimliliği düzenlemeleri yatırımları artıracak BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? Karar açıklandı! Fenerbahçe taraftarı Sami Yen'e gidiyor
Sonraki Haber