Oyuncular için tam bir kabus! Steam dolara geçti, fiyatlar uçtu gitti

Oyun denildiğinde akla gelen ilk platform olan Steam'de Türk Lirası kaldırıldı ve dolar ile ödemeye geçildi. Fiyatların dolara geçmesiyle birlikte oyunlara gelen zamlar oyuncuları şaşkınlığa uğrattı.

Oyuncuların vazgeçilmezi Steam'de artık Türk Lirası ile alışveriş dönemi sona erdi ve dolara geçildi. Oyunların fiyatları dolar cinsinden gösteriliyor ve ödemeler de artık dolar cinsinden yapılacak.

Dolara geçiş maalesef oyunların fiyatlarının katlanmasına sebep oldu. Steam, 25 Ekim 2023 tarihinde yayınladığı duyuruda Türkiye'ye özel fiyatlandırmanın 20 Kasım'da sona ereceğini açıklamıştı. Türkiye, bugün itibarıyla MENA-USD bölgesine dahil edildi. Steam'den yalnızca dolar cinsinden satın alım yapılıyor.

İşte Steam'de bazı oyunların fiyatları:

STEAM CÜZDAN BAKİYELERİ DE DOLARA DÖNÜŞTÜ

Kullanıcıların Steam hesaplarındaki cüzdanında bulunan TL cinsindeki bakiyeler de 28,79 kuru baz alınarak dolara dönüştürüldü. Tıpkı Steam mağazasında olduğu gibi Steam pazarındaki alım satımlar da dolar üzerinden yapılacak.

Artık Steam üzerinden alışveriş yaparken dolar cinsinden ödeme alınacak ve sonrasında bankanız bankanın güncel kuruna göre $/TL hesaplaması yapacak.

BAZI OYUNLARIN FİYATLARI OYUNCULARI ŞOKE ETTİ

Dolara geçilmesinin ardından Steam'de bazı oyunların fiyatlarını gören oyuncular büyük bir şok yaşadı. Örnek vermek gerekirse Yaklaşık yedi yıldır 24 TL'den satılmakta olan Stardew Valley'in ülkemizdeki yeni fiyatı tam 15 dolar. Yani güncel kur ile 431,80 TL.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber