Osman Erbaş, ölümüne kahrolduğu Haluk Dursun'un yaşamını yitirdiği yerde şehit oldu

Sabah yazarı Erhan Afyoncu, bugünkü köşe yazısında Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı. Erbaş'ın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un trafik kazasında vefat etmesine çok üzüldüğünü aktaran Afyoncu, "Kendisi de rahmetli hocamızın kaza geçirdiği bölgede şehit oldu" dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde verilen 11 şehit tüm Türkiye'nin ciğerini yaktı. Sabah yazarı Erhan Afyoncu, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı.

Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı yaptığı dönemde Erbaş ile tanıştığını kaydeden Afyoncu, "Osman Erbaş'ın en önemli özelliği olarak samimiyeti, açık sözlülüğü, içinin ve dışının bir olması dikkatimi çekmişti. Zaman zaman karşımıza çıkan algı yönetimi yapıp, kendisini olduğundan farklı göstererek, kafasının arkasında gelecek için farklı planları olan insanlardan değildi. Osman Paşa neyse oydu. Vitrine oynamaz, vatanı ve milleti için gözünü daldan budaktan sakınmaz, doğru bildiği konularda sözünü esirgemezdi." dedi.

Erbaş'ın Türk-İslam âlemi için çırpındığını kaydeden Afyoncu, "FETÖ ile mücadelede en ön safta çarpışanlardan oldu. Türk milletinin daha ilerilere gitmesi için gece-gündüz çalıştı." ifadesini kullandı.

"KENDİSİ DE RAHMETLİ HOCAMIZIN KAZA GEÇİRDİĞİ BÖLGEDE ŞEHİT OLDU"

Şehit korgeneralin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un vefatına çok üzüldüğünü aktaran Afyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman, "Ah hocam, niçin daha iyi bir arabaya binmedin. Bütün imkânlarımla emrindeydim" derdi. Ancak kaderin acı bir rastlantısı olarak kendisi de rahmetli hocamızın kaza geçirdiği bölgede, Haluk hoca gibi inandığı değerlerin izinde büyük Türkiye'yi inşa etmek için hiç durmaksızın çalışırken, görevi esnasında elim bir kaza sonucunda şehit oldu. Mekânın cennet olsun Paşam. Gözün arkada kalmasın. Canından çok sevdiğin Türk milleti, ideallerin yolunda bayrağı hep daha yükseğe dikecek."

AFYONCU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yine İzmir yine taksiciye darp! Saldırının silahı: Kaldırım taşı! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İstanbul'da doktora saldıran hasta hakkında yeni gelişme!
Sonraki Haber