Oscar Ödülleri bu sabah sahibini bulacak

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Oscar ödülleri için nefesler tutuldu. TRT ortak yapımı "Quo Vadis, Aida?" adlı film, bu yıl Oscar'da "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde yarışacak. Tören, TRT 2'den canlı yayınlanacak.

Bu yıl 93'üncü kez verilecek Oscar Ödüllleri Töreni, Los Angeles'taki Union Station ve Dolby Theatre’da eş zamanlı olarak yapılacak. 23 dalda ödüller sahiplerini bulacak.

Sinema dünyasının en prestijli organizasyonu Oscar ödülleri için nefesler tutuldu. Tören saat 03.00’ten itibaren @trt2tv'den canlı yayınlanacak.https://t.co/XKH3SMqtUO pic.twitter.com/8auOxbGcUK

 

TRT ORTAK YAPIMI ADAY

Uluslararası başarılara imza atan TRT ortak yapımı Quo Vadis, Aida?" En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışacak. Bosna Hersekli yönetmen Jasmila Zbanic imzasını taşıyan film, 1995'te yaşanan Srebrenitsa katliamını mercek altına alıyor.

Eleştirmenler tarafından, yarıştığı kategoride en güçlü aday olarak değerlendirilen film, soykırım günlerinde Birleşmiş Milletler'de tercüman olarak çalışan Aida Selmanagiç ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor.

BAFTA'DA İPİ GÖĞÜSLEYEN NOMADLAND FAVORİ

Altın Küre ve BAFTA ödüllerinde de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülen, Chloe Zhao imzalı “Nomadland” adından söz ettiren yapımlar arasında.

David Fincher imzalı “Mank” ile oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren ve 6 dalda Oscar’a aday gösterilen “The Trial of the Chicago 7” filmleri de gecenin favorileri arasında.

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ TRT 2'DE

Akademi Ödülleri, Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2’de canlı yayınlanacak. 01.30’da “Oscar’a Doğru” özel yayını ile başlayacak, saat 03.00’ten itibaren Oscar Töreni ekranlara getirilecek.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber