Orhan Pamuk Ayasofya Camii'ne kin kustu

Yazar Orhan Pamuk, Ayasofya Camii'nin aslına dönmesine skandal bir tepki vererek adeta nefret kustu. Ayasofya'nın, 'Atatürkçü laikliğin önemli simgelerinden biri' olduğunu savunan Pamuk, "Halk Partisi’nin sessizliğini hiç anlayamadım" dedi.

Yazar Orhan Pamuk, yaptığı açıklamada Ayasofya'nın Cami niteliğinin geri kazandırılmasına adeta nefret kustu. T24'te Murat Sabuncunun sorularını yanıtlayan Pamuk, CHP'ye ise konuya sessiz kaldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Orhan Pamuk'un konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Atatürkçü laikliğin en önemli simgelerinden biriydi. Halk Partisi’nin sessizliğini hiç anlayamadım. Bir siyasi partinin en son yerel seçimde yüzde 55 oy aldığı bir yerde, oyunu daha da arttırmak için, yani yüzde 56 oy almak için yüzde 44 oy alan partinin fikirlerini benimsemesini, ya da benimser gibi yapmasını ben anlayamıyorum... Tabii arkada mevcut iktidarın o kadar adamı sudan nedenlerle rahatça hapse tıkmış olmasının ve Anayasa Mahkemesi’ni takmamasının yarattığı korku atmosferi var”

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! 3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları
Sonraki Haber