Önce yardım etti, sonra saldırttı, şimdi başarısızlıkla suçladı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ için bir açıklama yaptı. Paşinyan, Hankendi'deki ayrılıkçı projenin başarısızlığını kabul etti. Açıklamaları Ermenistan’da büyük tepki alan Paşinyan, eylül ayında Azerbaycan'ın terörle mücadele önlemleri sonucunda, kendi kendini tasfiye eden sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nin en başından beri başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan’ın işgal altındaki toprağı Dağlık Karabağ’dan,sınır şehirleri Terter, Berde ve Gence’ye, 2020 yılında füzelerle saldıran Ermenistan, 44 günlük savaşta bozguna uğradı.

AZERBAYCAN 30 YIL SONRA DAĞLIK KARABAĞ’I KURTARDI

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ki savaş, Dağlık Karabağ'ın ikinci en büyük şehri Şuşa’nın elegeçirilmesi ile 9 Kasım 2020 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arabuluculuğu ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın arasında 10 Kasım 2020’de imzalanan ateşkes anlaşmadı ile sona erdi. Bu arada, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan’da çatışmaların sona ermesini kabul etti. Azerbaycan'ın askerî ve diplomatik zaferi ile sonuçlanan savaşın ardından, yeniden imar çalışmaları başlatıldı ve yerinden edilmiş on binlerce Azerbaycanlı topraklarına geri döndü. 2. Dağlık Karabaş Savaşı sonunda 10 Aralık 2020'de, siyasi konumunu güçlendiren İlham Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, Bakü’de büyük bir askeri zafer geçit töreni düzenlendi.

3. KARABAĞ SAVAŞI SONUNDA SÖZDE ERMENİ DEVLETİ BİTTİ

Azerbaycan ile Ermenistan arasında, sözde Dağlık Karabağ Ermeni Cumhuriyeti üzerinden yapılan savaş 19 Eylül 2023'te yapıldı. Karabağ’da bulunan Ermenilerin yaşadığı bölgedeki sözde Ermeni Devleti, Ermenistan’ın yönlendirmesi ve yardımları saldırılara başladı. Azerbaycan’ın tüm uyarılara rağmen, özellikle Ermenistan tarafından yapılan saldırılar durmadı. Bu saldırılarda, bölgedeki silahlı Ermeni teröristlerce döşenen mayınlarda, Azerbaycan devletine ait bir kamyondaki 2 inşaat işçisinin ölmesi ve ardından olay yerine giden polis aracının da başka bir mayına çarpmasıyla, 4 polisin hayatını kaybetmesi sonrası çatışmalar meydana geldi.

TERÖRİST ERMENİ LİDERLER YAKALANARAK HAPİSE GİRDİ

Azerbaycan Devleti, bunun üzerine, ”Dağlık Karabağ bölgesinde anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterörist operasyon" başlattı. Operasyonun başlamasından 23 saat 48 dakika sonra, Ermeniler bir kez daha bozguna uğradı ve sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti liderleri teslim olmaya başladı. Kaçanlar ise saklandıkları yerlerde yakalandı. Sözde Ermeni Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan, devleti tasfiye ettiklerini açıkladı. 3.Karabağ Savaşı sonunda, Hankendi ve çevresindeki ermeni hakimiyeti bitti.

PAŞİNYAN SON AÇIKLAMASI İLE KARABAĞ ARKADAŞLARINI SATTI!

Öte yandan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ için bir açıklama yaptı. Paşinyan, Hankendi'ndeki ayrılıkçı projenin başarısızlığını kabul etti. Açıklamaları Ermenistan’da büyük tepki alan Paşinyan, eylül ayında Azerbaycan'ın terörle mücadele önlemleri sonucunda, kendi kendini tasfiye eden sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nin en başından beri başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

GÜYA ÖZELEŞTİRİ YAPARAK KENDİNİ HAKLI GÖSTERDİ!

Paşinyan açıklamasında, iktidara geldiğinde, halktaki ve yönetimdeki duygusal algı ile gerçeklik arasında büyük bir uçurum olduğunu gördüğünü belirtti. Ermeni Başbakanı, aynı konuşmasının devamında, buna rağmen eldeki tüm kaynakları gerçeklikle bir bağlantısı olmayan duygusal algıları gerçekleştirmek için kullandıklarını itiraf etti. Nikol Paşinyan konuşmasının sonunda, 2018'de ülke yönetimini devraldığında bunu halka iletmek zorunda olduğunu, ancak kendisi yeni gerçekliği kabul edemediği için, bunu yapmadığını söyledi.

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı: 6 el ateş etti Limonda yasaklı madde tespit edildi! Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Sonraki Haber