Ömer Halisdemir kimdir nasıl şehit oldu?

Ömer Halisdemir kimdir nereli? 15 Temmuz gecesinde darbeci generali vurarak olayların seyrini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu mezarı nerede? sorularının cevabını merak edenler araştırmalarına başladı.

15 Temmuz'un kahraman şehitlerinden birisi olan Ömer Halisdemir yine vatandaşlar ve Türk milleti tarafından dualarla anılacak. 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman olarak bilinen ve vatanı uğruna gözünü bile kırmadan şehit olan Ömer Halisdemir bir destanı da beraberinde getirdi.

Ömer Halisdemir kimdir, nereli, mezarı nerede, nasıl şehit oldu? soruları yine gündemde. 2016 senesinde gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde olayların seyrini değiştiren kahraman olarak bilinen Ömer Halisdemir, bir kez daha dualarla anılacak ve her zaman hafızalardaki yerini koruyacak.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

1974 senesinde Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu da burada geçirdi. Halisdemir, bir dönem Çukurova'da çobanlık yaparak ailesine yardım etti. 1999 senesinde ise iyade Astsubay olarak Türk Silahı Kuvvetlerine katıldı.

ÖMER HALİSDEMİR NASIL ŞEHİT OLDU?

Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir, gözünü hiç kırpmadan vatanı uğruna her şeyi göze aldı. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı paşanın, darbeci generali “vur” emrini yerine getirerek olayların seyrini değiştirdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yanındaki korumalarıyla birlikte girerken darbeci generali vurarak öldürdü. Ve akabinde darbeci hainler tarafından 30 kurşunla şehit edildi.

ÖMER HALİSDEMİR'İN MEZARI NEREDE?

Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunmakta.

DAMAK ÇATLATAN KEBAPLARA BİR DE BURADAN BAKIN… Garanti BBVA’dan kredi kartı harcamalarına sınırlama çağrısı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme!
Sonraki Haber