Olağanüstü çalışma! Bolu'da 4 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Yalova Valiliği, fırtına sebebiyle scooter ve motosikletlerin trafiğe çıkışının yarın sabah saat 08.00’e kadar yasaklandığını duyurdu. Zonguldak'ta selin ortasında araçta mahsur kalan 4 kişi ve 2 köpek kurtarıldı. Bolu'da hipotermi geçirmek üzere olan 4 kişi, jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı

Yalova Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Olumsuz hava koşullarından dolayı 19.11.2023 saat 19.00’dan 20.11.2023 Pazartesi sabah saat 08.00’e kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin tedbiren trafiğe çıkması yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

BOLU'DA YOLDA KALANLAR KURTARILDI

Bolu’da Yedigöller yolu üzerinde yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 4 kişi, hipotermi geçirmek üzereyken kurtarıldı.

Hafta sonunu Bolu’nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı’nda geçirmek isteyen 4 kişi, otomobilleriyle Yedigöller’e gitmek üzere yola çıktı. Gün içerisinde yoğun kar yağışının etkili olduğu Yedigöller yolunda Engin İ., Fikret Ö., Murat Y. ve Serkan Y.'nin bulunduğu araç mahsur kaldı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yol üzerinde devrilen ağaçlardan ilerleyemeyen jandarma ekiplerine yardım için köylüler harekete geçti. Yol üzerinde bulunan ağaçları kesen köylüler, traktörlerle ağaçları yol kenarına çekti. Kar kütlelerinin altında kalan araç içerisinde hipotermi geçirmek üzere olan 4 kişi, jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastaneye götürülen 4 kişiden 2’si taburcu edilirken, Murat Y. ve Serkan Y. tedavi amaçlı hastaneye yatırıldı.

ZONGULDAK'TA SELİN ORTASINDA ARAÇTA KALAN 4 KİŞİ 2 KÖPEK KURTARILDI

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kızılca beldesinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açarken, araçlarında mahsur kalan 4 kişi ve 2 köpek jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kızılca beldesinde 2'si kadın 4 vatandaş, yanlarına aldıkları 2 köpekle birlikte araçlarıyla seyir halindeyken aniden yolda su seviyesinin artması ile araçlarında mahsur kaldı.

Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, vatandaşları köpekleri ile birlikte kurtararak, güvenli bir bölgeye tahliye etti.

11 ÇOBAN KURTARILDI

Adana’nın Feke ilçesindeki sağanak nedeniyle dağ yolunun kapanmasıyla yaylada mahsur kalan 11 çoban ve yüzlerce küçükbaş hayvan, belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

İlçeye bağlı Akoluk Mahallesi Kanoluk yaylasında koyunlarını otlatan 11 çoban, dün aniden bastıran yağmur nedeniyle dağ yolunun kapanmasıyla mahsur kaldı. Çobanlar, durumu Feke Kaymakamı Koray Yanıktepe’ye bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine Feke Belediyesi'nden ekipler iş makineleriyle bölgeye gönderildi. Ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışmasının ardından dağ yolu açılıp, 11 çoban ve yüzlerce küçükbaş hayvan kurtarıldı. Çobanlar, Kaymakam Yanıktepe ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Otomobil satışlarına yeni düzenleme! Sert tedbirler geliyor Galatasaray'da Tanguy Ndombele için karar verildi! İşte yeni transfer CHP'li belediyeden hata üstüne hata! Yollar göle döndü
Sonraki Haber