OHAL seçimi etkiler mi? Seçimler iptal mi olacak 2023?

Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremler birçok ili de olumsuz etkiledi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL ilan edildiğini açıklandı. Yapılan haberlerin ardından OHAL sebebiyle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması beklenen Türkiye genel seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, OHAL seçimi etkiler mi? Seçimler iptal mi olacak 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve pek çok ili etkileyen depremlerin ardından OHAL ilan edildiğini duyurdu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından  OHAL sebebiyle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması beklenen Türkiye genel seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, OHAL seçimi etkiler mi? Seçimler iptal mi olacak 2023? Detaylar haberimizde... 

OHAL NE DEMEK?

Olağanüstü hâl ya da kısa adıyla OHAL, olağanüstü bir yönetim düzeninin gerekli olduğu doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ekonomik bunalım, kamu düzeni tehlike altına sokan yaygın şiddet vakaları gibi durumlarda başvurulan uygulamadır. 

OHAL SEÇİMİ ETKİLER Mİ?

CNN Türk canlı yayınında açıklama yapan Avukat Mehmet Sarı OHAL'in ilanının 3 ay olduğu seçimlerin de 14 Mayıs'ta yapılması planlanması nedeniyle OHAL'in seçimlere bir etkisinin olmayacağını belirtti.

Sarı aynı zamanda OHAL'in doğrudan seçime etki eden bir durum olmadığını altını çizdi.

Diğer taraftan, Bilgi Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Didem Yılmaz, bianet’e konuştu. Yılmaz,  OHAL'in seçimleri etkilemeyeceği gibi, seçimlerin savaş dışında ertelenme gibi bir durumun da olmadığını belirtti. 

Yargı dizisi yeni bölümde Ilgaz ve Ceylin işbirliği yapıyor! Buruk: Fenerbahçe'yle hem puan farkını açtık hem de... İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara Emniyeti açıklaması!
Sonraki Haber