Ankara Üniversitesi'nde öğrencilerle güvenlik arasında gerginlik!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ''Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu'' düzenlendi. Söz konusu sempozyuma alınmadığı iddia edilen öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

Ankara Üniversitesi (AÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Rektör Erkan İbiş ile Kültür Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla düzenlenen “Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu”na fakültede okuyan öğrencilerin alınmadığı iddia edildi.

Salonda Türkiye'nin modernleşmesinde Mülkiye'nin rolü konuşulurken, içeri girmek istedikleri salonun kapısını kilitlemeye çalışan güvenlik personeline karşı çıkan öğrenciler güvenlik görevlilerince coplandı.



ÖĞRENCİLER BİLDİRİ YAYINLADI

Yaşanan olay, üniversitedeki birçok öğrenci kulübü tarafından yapılan yazılı açıklama ile protesto edildi.

Ankara Üniversitesi Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Topluluğu, Ankara Üniversitesi Sosyalist Düşünce Topluluğu, Ankara Üniversitesi Yenilikçi Düşünce Topluluğu, Mülkiye Emek Topluluğu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Edebiyat Topluluğu ve Sine-i Tüllab’ın imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı;

“Fakültemizin 160 yıllık tarihini, akademik ve ilerici mirasını hiçe sayan, fakülte tarihimizin en büyük akademi kırımlarından birini gerçekleştiren mevcut rektör Erkan İbiş'in 19 Kasım Salı günü fakültemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumunda onur kurulunda yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız. SBF'nin ilerici gençleri olarak bildirmekteyiz ki, Mülkiye düşmanlığını her eyleminde belirten, akademide kıyım gerçekleştiren, Cebeci Kampüsünü polis ablukasında tutmaya çalışan bu zatın yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşma yapmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur. Bizlerin önüne sempozyum diyerek belirli dönüşüm hamleleri olarak sunulan bu utanç verici tablonun oluşum mimarları yine seçimle gelmemiş kayyum idareciler ve yandaşlarıdır. Ve şu da çok iyi bilinsin ki: Hocalarımızı ihraç etmiş, bizleri soruşturmalar ile uzaklaştırmaya çalışıyor olabilirler fakat hakikati ihraç edemezler! Biz buradayız!”

Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için yağmur uyarısı!
Sonraki Haber