Odatv’den İmamoğlu’na “Biziz biz” mesajı: Mikrofona baktı öyle konuştu

Her fırsatta basın özgürlüğüne dem vuran CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Müze Gazhane” açılışında Odatv'nin "Neler hissediyorsunuz" sorusuna karşılık "neresi bu" diyerek önce mikrofona baktı. Basit bir soruya cevap vermek için bile soruyu kimin sorduğuna bakan İmamoğlu, daha sonra sorulan soruya yanıt verdi.

İBB yönetimi, Hasanpaşa Gazhanesi’ni, yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışmanın ardından, “Müze Gazhane” adıyla hizmete açtı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nin "Müze Gazhane" olarak açılışında Odatv'nin "Neler hissediyorsunuz" sorusuna karşılık önce "neresi bu" diyerek mikrofona baktı. Ekrem İmamoğlu mikrofona baktıktan sonra açıklamalarını yaptı. İmamoğlu açılış konuşmasından önce yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Yani fonksiyonları çok iyi tasarlandı. Heyecanlıyım. Keyifli bir alan. Tabi esas olan bundan sonraki içerik kısmı. Neye güveniyorum, İstanbul’un sanatçılarına ve sanat ruhuna. O yüzden burası bu ruhla beslenecek burası da İstanbul’u besleyecek. Keyifli özgün bir alan olacak. Bütün arkadaşlarımın emeğine sağlık. Geçmişten bugüne koruyan mücadele eden herkese buradan gerçekten minnet duyuyorum. İşte bazen o pusula doğruyu gösteriyor. Şehrin doğru pusulalara ihtiyacı var. Ben o pusulanın İstanbul’da hep var olduğuna inanıyorum. Şu anda da o pusula var. Ben o pusulayı takip ediyorum. Bütün İstanbulluların yönünü o doğru pusulaya çevirmesini diliyorum. Nereleri için? Korunması gereken her yer için.”

MERHUM TOPBAŞ’I UNUTMADI

Gazhanenin dönüşümü sürecinde kıymetli mücadeleler verildiğine vurgu yapan İmamoğlu, projeyi başlatan eski İBB Başkanı merhum Kadir Topbaş’ı da unutmadı. “Bu süreci başlatmasından dolayı, rahmetli Topbaş'a da teşekkür ediyorum” diyen İmamoğlu, “Daha sonrasında göreve geldiğimizde, kaba inşaatı büyük oranda tamamlanmış olan ve açıkçası süreci belirsiz halde bulduğumuz o dönemin genelde yaşadığımız, bütçe ve imalat dengesi sıkıntısını da kısa sürede aşarak, işi hızlandırdık. Ve gerçekten değerli bir yeni vizyonla ve planlamayla Hasanpaşa Gazianesi'ni, bugün gördüğünüz kültür, sanat ve bilim kampüsüne dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

Sivas'ta müstakil eve yıldırım düştü! Evin son hali dehşete düşürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili İsrail'in rezil iddiaları yalanlandı Bayern Münih - Real Madrid maçı canlı anlatım! Münih:0 Real Madrid:1
Sonraki Haber