Öcalan posterleri önünde oy kullandılar!

Suriye'de federasyon kurmayı amaçlayan Kürtlerin düzenlediği ilk yerel seçimler yapıldı. Oy verme işlemleri PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın portresinin önünde kurulan sandıklarda yapılıyor.

Suriye'de federasyon kurmayı amaçlayan Kürtlerin düzenlediği ilk yerel seçimler yapıldı. DW Türkçe’nin haberine göre Suriyeli Kürtlerin ülkenin kuzeyinde ilan ettiği kantonlardaki yerel yönetimlerin temsilcilerini belirleyecek olan oylama, üç aşamalı bir seçimin ilk adımı. Bu aşamada, 3 bin 732 mahalle, nahiye ya da köyün temsilcisi seçiliyor. 12 bin 421 adayın yaklaşık yarısı kadın. Her yerel yönetimin bir erkek bir de kadın eş başkana sahip olması öngörülüyor. Sürecin 3 Kasım'daki ikinci aşamasında, kasaba ve bölgelerin icra konseylerinin üyeleri belirlenecek. 19 Ocak'taki son aşamada ise hem her bir kanton için ayrı meclis, hem de ortak bir parlamento seçilecek.

BOYKOT

Demokratik Birlik Partisi (PYD) öncülüğündeki koalisyonun girişimiyle gerçekleşen seçimler bazı muhalefet partilerince boykot edildi. Bu partilerin başında federasyon fikrine karşı çıkan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) geliyor.

Diş sararması nasıl geçer? Diş nasıl beyazlatılır? Altın talebi ilk çeyrekte merkez bankalarının alımlarıyla yükseldi Kırkikindi yağmurları nedir, ne zaman başlar, neden yağar?
Sonraki Haber